Jeg er fortsatt litt usikker på hvorfor Pettersen mener Ap får gult kort

Kjerstin G. Lundgård, Ringsaker

Kjerstin G. Lundgård, Ringsaker

Av

I RB 27.desember har Jan Pettersen et innlegg der han gir Ringsaker Ap gult kort. Å svare på slike innlegg er vanskelig da det fort kan oppfattes som en forsvarstale. Jeg har allikevel bestemt meg for å skrive en kommentar.

DEL

KommentarVekst og utvikling skapes i dialog og samarbeid med andre - det er jeg helt enig i. Politiske diskusjoner må foregå i åpne fora, skriver Pettersen. Synes han ikke at de gjør det i dag? Jeg opplever at vi har politiske diskusjoner på arenaer som er åpne.

Jeg synes det er vanskelig å forstå hvordan Pettersen kan hevde at AP i stor grad har tatt debatten inn på kafeer og Facebook. Debattene er ofte lange og gode i de ulike politiske arenaene; komiteer, formannskap og kommunestyre - for å nevne noe. At innlegg på Facebook kan være både krasse, harde og støttende er det ingen tvil om. Det kan synes som om for mange synes det er lett å være litt ekstra krass på Facebook, når en kan gjemme seg bak en skjerm. Som Pettersen også skriver kan dette gjøre at mange vegrer seg for å delta i politiske ordskiftet, det forstår jeg og det er et problem som også vi i AP ser. Men at vi har en spesielt krass tone er jeg ikke enig i.

Vi ønsker bredde og mangfold velkommen og det er noe vi i AP har høyt på dagsorden - la det ikke være noen tvil om det. Debattklimaet på sosiale medier er noe alle må ta et felles ansvar for.

Det er velgerne i Ringsaker som var gjennom et demokratisk valg, har valgt sammensetningen i kommunestyret. Det forholder vi oss til. Vi har vært tydelige på at vi ønsker samarbeid, derfor har vi bl.a. gitt fra oss flertallet i formannskapet.

Om under et år er det valg i igjen og etter valget må vi forholde oss til resultatet. Vi ønsker å lik linje som andre partier i Ringsaker å gjøre et best mulig valg - vi håper vi kan måles på det vi har fått til i Ringsaker og det programmet vi går til valg på.

Sjølsagt er det den enkelte som velger hvilket parti en vil stemme på ved neste valg, men jeg er fortsatt litt usikker på hvorfor Pettersen mener AP får gult kort, mangler samarbeidsevner og ikke er med på å styrke demokratiet. Jeg valgte AP som mitt politiske parti, bl.a. fordi vi er opptatt av fellesskap, samarbeid, demokrati, rettferdighet, likeverd og tygge verdier

Ringsaker AP ønsker å ha gode diskusjoner om utviklingen i Ringsaker. Vi kan alltid gjøre ting bedre og utvikle oss. Vi ønsker å lytte, få innspill, refleksjoner og nye ideer - til hvordan vi kan føre Ringsaker videre inn i framtiden.  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags