Har du planer om å bruke tohjulingen i vinter? Sykkelkampanjen «Pigg med pigg» skal lokke folk til å la bilen stå i større grad. Kommunen og sykkelverksteder i Brumunddal har inngått et samarbeid om å dekke kostnaden for det ene dekket ved kjøp av piggdekk til sykkel, heter det i en pressemelding.

I prisen inngår også enkel sjekk av sykkelen. Tilbudet gjelder alle kommunens innbyggere, kan spesialrådgiver Ole Roger Strandbakke i Ringsaker kommune fortelle:

– Det er mange som sykler i Ringsaker, men når kuldegradene kommer og det legger seg is og snø på veier og fortau, parkerer de fleste sykkelen for vinteren. Har man riktig utstyr, kan det imidlertid være en drøm å sykle hele vinteren, og det er både miljøvennlig, effektivt, og gjerne tryggere enn å gå på glatta.

Kampanjen «Pigg med pigg» er en del av Sykkelbyen Brumunddal. Verksteder i Brumunddal blir derfor prioritert i dette prøveprosjektet. Blir tiltaket vellykket, vurderes utvidelse av ordningen også i andre deler av kommunen fra neste år. Ringsaker kommune dekker kostnaden for ett piggdekk og omlegging, mens sykkelverkstedene står for enkel sjekk av sykkelen.

Har du vinterdekk fra før, får du gratis omlegging og vintersjekk, opplyser kommunen. Mer omfattende service eller skifte av deler må dekkes av kunden. Det er hos NRP Sport i gågata og Sport 1 på Mølla Storsenter man må henvende seg. Totalbeløpet per kunde er begrenset oppad til 1000 kroner uten merverdiavgift, og kampanjen går frem til 30. desember, eller så langt budsjettet holder.

– Du leverer sykkelen din i den butikken du ønsker. Alle som ønsker å være med, må fylle ut et enkelt kundeskjema i butikken. Det kan lønne seg å være raskt ute med å bestille time for dekkomlegging, understreker Strandbakke. Erfaringene fra andre byer er at kampanjen blir avsluttet tidligere enn planlagt fordi budsjettet blir brukt opp. Og med en stor økning i salg av spesielt el-sykler, er det grunn til å regne med at pågangen blir stor også i Ringsaker, avslutter han.