Seier til Brøttum, bronse til Brumunddal.

Artikkelen er over 3 år gammel

Riktignok var det bare to deltakere i klassen, men Brøttum Skolekorps ble Hedmark/Oppland-mester i brass for skolekorps. Den største klassen, 3.divisjon janitsjar, ble vunnet av Kolbu jente- og guttekorps, mens Brumunddal jente- og guttekorps tok en solid tredjeplass.

DEL

Fullt så bra gikk det ikke for Moelv skolemusikk, som ble nummer åtte i tredjedivisjon.

Dette er H/O-mestrene for skolekorps:

Brass: Brøttum skolekorps

Janitsjar 1. divisjon: Hamar Ungdomskorps.

Janitsjar 2. divisjon: Bøverbru/Eina - KBN Skolekorps

Janitsjar 3. divisjon: Kolbu Jente- og guttekorps.

Hedmark/Oppland-mesterskapet som blir arrangert i Teatersalen i helga er et kjempearrangement. Til sammren over 1.300 musikere er i aksjon i løpet av disse to dagene.

Mesterskapet er todelt. Lørdag er skolekorpsene som gjør opp status i sitt mesterskap, fordelt på tre klasser. Her deltar 16 forskjellige korps, med til sammen 500 unge musikere. Et flertall av korpsene kommer fra områdene rundt Mjøsa, men også fra Hadeland, Nordre Land og Gudbrandsdalen, blant annet.

Søndag er det så voksenkorpsene sin tur. Da skal totalt 20 janitsjarkorps fra hele Innlandet, med til sammen 803 påmeldte musikanter, gjøre opp seg imellom. Til sammen dreier det seg altså om over 1.300 musikere som skal yte sitt beste i teatersalen gjennom disse to dagene.

Ringsaker Janitsjar er teknisk arrangør, både av dette mesterskapet, og av H/O-mesterskapet for brassband, som gikk av stabelen i Teatersalen tidligere i vinter.

– Disse mesterskapene tildeles for to år om gangen, og vi arrangerte også i fjor, forteller Ringsaker Janitsjars Astrid P. Finneid.

Det betyr at hele korpset står på helga gjennom, og mer til.

– Alle våre 40 musikere er med på denne dugnaden. Det er utrolig mye logistikk som skal etter hvert som musikerne kommer og drar igjen, forteller hun.

– Jeg tror ikke folk er helt klar over hvor stort dette arrangementet er, med 1.300 deltakere, sier hun.

Det betyr tidlig opp og seint i seng denne helga for Ringsaker Janitsjars medlemmer. I tillegg skal de delta i mesterskapet sjøl.

– Vi er første korps ut søndag morgen. Dessuten skal vi jo stille klokka en time fram natt til søndag, så det blir jo ekstra tidlig akkurat denne dagen, sier hun.

Artikkeltags