Ville lage den beste jubileumskonserten

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges Musikkorps Forbund fyller 100 år i år, mens Gaupen musikkforening fyller 110 år. Det feiret flere korps i Ringsaker med en samarbeidskonsert.

DEL

– Vi har det kjempeartig sammen, og i kveld er målet å framstå som den beste utgaven av oss selv, sa Marit Askvig Amb, lederen i Gaupen musikkforening smilende før konserten.

Konserten som altså feiret to jubileum ble spilt i Moelv Kulturhus søndag.

Ville skinne selv

- Vi har tidligere invitert med en gjestesolist for å kaste glans over høstkonserten, men i år ville vi skinne selv. Sammen med Furnes og Veldre Musikkforening som ville være med på bursdagsfeiringen, forteller Askvig Amb.

Hun sier at det er viktig å vise at Ringsaker også har korps som kan samarbeide i stedet for å konkurrere mot hverandre. Andre gjestekorps fra Ringsaker var Klubb 35 og Ringsaker Skolekorps, som ble med på et fellesnummer mot slutten av konserten.

-Det er veldig artig å spille med de andre korpsene. Ekstra moro når flere spiller de samme instrumentene, sier medlemmene i Gaupen skolekorps.

Medlemmer fra 11 til 87 år

-Vi har øvd veldig mye, og jeg er imponert over det vi har fått til i løpet av høsten. Vi håper å klare å formidle spilleglede, og vise samhold på tvers av generasjoner, siden vi har klart å samle folk ifra 11 år og opp til 87 sier Askvig Amb stolt. Hun tilføyer at de også har fått støtte av NMF Hedmark og Oppland for å få til denne samarbeidskonserten. -På grunn av hjelpen fra NMF har vi har fått kjøpt nye noter og leid in flere instruktører til denne konserten, forteller hun. Norges Musikkorps Forbund er fortsatt en svært viktig kulturaktør i samfunnet. Forbundet er landets største frivillige kulturorganisasjon med over 60 000 medlemmer fordelt på mer enn 1000 skolekorps og rundt 600 amatørkorps.

Stolte

I løpet av konserten ble det framført en god variasjon av sanger.

- Vi valgte et repertoar som består av sanger vi mestrer, men også flere vi synes er utfordrende, så vi har noe å strekke oss etter, sier Askvig Amb. Under konserten gjentok hun flere ganger hvor stolt hun var over alle som var med, og hvor vakkert sangene hørtes ut.

– Vi er stolte over å ha fått til dette, vi er glade for at Furnes og Veldre ville være med på festen og håper dette kan inspirere de yngste her i kveld til å fortsette å spille, sier hun fornøyd.

Artikkeltags