Korpsets viktigste inntektskilde faller bort: Må tenke nytt på grunn av situasjonen med koronaviruset

KORPS: Brumunddal Jente- og Guttemusikk utenfor Fagerlund skole på 17. mai.

KORPS: Brumunddal Jente- og Guttemusikk utenfor Fagerlund skole på 17. mai. Foto:

Brumunddal Jente- og Guttemusikk har i mange år samlet inn penger gjennom sin konvoluttaksjon. Nå må korpset tenke nytt for å få inn kjærkomne midler.

DEL

Bor du i Brumunddal er sjansen stor for at du en eller flere ganger gjennom årene har fått besøk av medlemmer fra Brumunddal Jente- og Guttemusikk.

For hvert år, rundt 17. mai, går korpsets medlemmer fra dør til dør og deler ut konvolutter. Etter et par uker kommer de tilbake, denne gang for å samle inn konvoluttene, og forhåpentligvis har folk lagt i litt penger. Innsamlingen er svært viktig for korpset.

- Dette har vært grunnpilaren gjennom mange år, og det er den største inntektsposten vi har, sier styreleder Monica Berg til Ringsaker Blad.

Samler inn 120 000 i året

Hun forteller at inntektene fra denne årlige innsamlingen i snitt har ligget på rundt 120 000 kroner. På grunn av situasjonen med koronaviruset, er det i år uaktuelt å gå fra dør til dør, og den tradisjonsrike vårkonserten er også avlyst av samme grunn.

Derfor satser korpset nå på å gjennomføre innsamlingen i hovedsak gjennom Vipps, og håper at trofaste givere vil støtte i det som er en vanskelig økonomisk tid for korpset.

– Det har vært mulig med Vipps og betaling til bankkonto tidligere også, men det er i kontanter vi har fått aller mest. Det er kun en liten brøkdel som har kommet inn via Vipps og bank de forrige årene, sier Berg.

– Tror dere at dere vil få inn like mye med en Vipps-aksjon?

– Nei, det er vi ganske sikre på at vi ikke gjør, dessverre, men man vet jo aldri, svarer styrelederen, og legger til at en heldig giver blir trukket ut, og får en liten utekonsert på sin egen gardsplass 16. juni.

Brumunddal Jente- og Guttemusikk gjennomfører også hver vår rekrutteringskonserter ved Mørkved, Fagerlund, Hempa og Kirkekretsen skoler. Disse er også utsatt nå, men det betyr ikke at korpset ikke er på jakt etter nye medlemmer.

– Dersom noen ønsker å begynne i korps, er det bare å ta kontakt med oss, avslutter Berg.

Artikkeltags