Mann bosatt i Hamar siktet for drap i Holmenkollen

Artikkelen er over 1 år gammel

En mann i 30-årene bosatt i Hamar er siktet for drap i Oslo natt til lørdag. Den siktede og offeret skal ha kranglet før drapet.

DEL

Det skriver blant andre Østlendingen og NTB.

Den drapssiktede mannen skal være fra Latvia, men er bosatt i Hamar. I følge NTB har han ikke norsk statsborgerskap. Drapsofferet er også utenlandsk.

– Den siktede og avdøde var på en privat, jobbrelatert sammenkomst da hendelsen skjedde. Vi har grunn til å tro at de hadde kjennskap til hverandre, sier seksjonsleder Anne Alræk Solem i Oslo politidisrikt til TV 2.

Drapet skal ha skjedd i en lavvo ved hoppanlegget i Holmenkollen.

Skal ha kranglet

Siktedes forsvarer, advokat John Christian Elden, opplyser til NTB lørdag at hans klient og drapsofferet var sammen på julebord da de begynte å krangle natt til lørdag.

– Siktede sitter i avhør nå. Han samarbeider med politiet og forklarer seg etter beste evne, sier Elden til NTB ved middagstider lørdag.

Flere vitner

I følge NTB var det et titall personer til stede på den sosiale sammenkomsten, og politiet har en rekke vitner til hendelsen. De andre gjestene blir avhørt på Scandic Holmenkollen Park, som ligger i nærheten.

– De ble tatt med dit både for å få dem bort fra åstedet og for å få dem inn i varmen. De avhøres nå på hotellet, samtidig som ambulanse er på stedet for dem som trenger oppfølging av helse, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt, i følge NTB.

Det var i 02.30-tiden natt til lørdag politiet og ambulanse ble varslet av vitner. Politiet skal raskt ha fått kontroll på våpenet som ble brukt, og alt tyder på at det er snakk om et knivdrap, skriver NTB.

Kriminalteknikere jobbet lørdag formiddag på stedet, og den siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Artikkeltags