På torsdag var dørene til Kvarstad Sjokolade i Stolvstadvegen 5 på Rudshøgda stengt. For inne i lokalene satt de tidligere eierne, Helena og Hans Frogner, sammen med de nye eierne, Kristin Holmen og Mari Bolstad.

De hadde akkurat signert noen viktige dokumenter.

Blekket på kontrakten hadde knapt rukket å tørke, da Ringsaker Blad fikk komme inn i restauranten. De to unge damene smilte og var fornøyde, for nå kan de dele nyheten om at det nå blir nytt navn og nye eiere på det som tidligere het Kvarstad Sjokolade.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang nå som alt av kontrakter er skrevet under og eierskiftet er offisielt, forteller Mari.

Fra et Ringsaker-navn til et annet

Mari og Kristin har allerede rukket å være kolleger i noen år på Kvarstad Sjokolade, siden begge har jobbet i restauranten. Mari som restaurantsjef og Kristin som kjøkkensjef. Slik vil det fortsette å være når restauranten åpner på fredag med et nytt navn, i tillegg til at Mari blir daglig leder.

Mari kan fortelle at det nye navnet ikke er tilfeldig og at det vil bygge videre på konseptet til Kvarstad.

– Det nye navnet blir Bolstad Restaurant. Det er jo et gardsnavn fra Rudshøgda og er med på å symbolisere litt av det samme som Kvarstad har gjort, med at det er kortreist og lokal mat, forteller Mari.

Mari er gift med bonden og bor selv på gården som ligger rett over E6, ikke langt unna den nye eiendommen hun nå eier halvparten av. Den andre halvparten eier Kristin.

– På sikt er det en drøm å kunne levere både grønnsaker og hjortekjøtt fra gården vår og til restauranten, forteller Mari som tydelig har stort engasjement for arbeidsplassen sin.

Skal fortsette å levere

Utenom navnet er det ikke mye annet som vil bli revolusjonert og nytt i lokalene, annet enn at det vil komme et lite lekerom til barn. Kvarstad Sjokolade kommer til å fortsette å leie lokaler til sjokolade- og isproduksjon i bygget, og gjester kan fortsatt stoppe ved det store glassvinduet og kikke inn på produksjonen når de kommer til Bolstad Restaurant.

– Vi har fått veldig mye servert i det kjøpet her. Et helt nyoppusset og moderne lokale, i tillegg til at vi allerede har vært med på alle prosesser med innkjøp, ansettelser og drift. Så vi vet hva som funker bra og hva som kan forbedres. En av de tingene vi har savnet er en liten plass barna kan leke, forteller Mari.

Tanken er også å gjøre noen endringer på menyen, hvor det i første omgang skal bli en høstmeny med fokus på årstidens grønnsaker og sopp. En av signaturrettene til Kvarstad har vært pizza laget av svensk tynnbrød, og fortvil ikke, for denne retten kommer til å følge med videre i eierskiftet.

Det vil også fortsette å være sjølplukk av sjokolade i butikken nederst i lokalene.

Tidligere eier, Helena Frogner, er glad for at det er nettopp disse damene som skal fortsette å drifte restaurant i de lokalene hun og familien har lagt ned mange arbeidstimer i.

– Det kjennes bra å selge til Mari og Kristin, for jeg vet de kommer til å levere godt. Det var ikke et alternativ for oss å selge til hvem som helst, vi ville forsikre oss om at de nye eierne ville ivareta og bygge videre på det som allerede er her, forteller Helena.

Det er hun helt sikker på at Mari og Kristin kommer til å gjøre, og nå kan ekteparet legge mer tid i gårdsbutikken, setra og sjokoladeproduksjonen. Sistnevnte er det Helenas sønn, Joakim Hoholm, som er ansvarlig for.

En investering

Mari og Kristin legger ikke skjul på at de ser veldig fram til fortsettelsen på Rudshøgda. Selv om de ikke vil gå i detaljer på kjøpet kan Mari fortelle at eiendommen i seg selv er en investering.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse for oss begge, så det føles trygt og godt at vi får fortsette med mye av det samme som før, forteller Mari.

Med seg på laget har de i restauranten sju ansatte som allerede er ferdig opplært og innkjørt i rutinene.

Helga i uke 38 skal de markere kjøpet med en offisiell åpning, hvor det blant annet vil dukke opp noen gode tilbud. Videre ser damene fram til å satse mer på arrangementer, catering og til neste år: uteområdet.