Billettene til lysvandring langs elva ble revet bort på et døgn

STOR PÅGANG: Mange vil ha billetter til årets lysvandring langs elva i Brumunddal. Bilde fra fjorårets lysvandring, hvor 3000 personer møtte opp.

STOR PÅGANG: Mange vil ha billetter til årets lysvandring langs elva i Brumunddal. Bilde fra fjorårets lysvandring, hvor 3000 personer møtte opp. Foto:

Fredag 27. september arrangerer Ringsaker kommune lysvandring langs elva i Brumunddal. I fjor kom det 3000 personer, i år ble de 1500 billettene revet bort på et døgn.

DEL

I fjor møtte over 3000 personer opp til lysvandring langs elva i Brumunddal. I år har Ringsaker kommune gjort tiltak for å få bedre flyt i vandringen. Det skriver de i en pressemelding.

– Det var en fantastisk stemning langs stien, både blant aktører og publikum. Men vi var ikke rigget for en så stor folkemengde. Derfor ser vi oss nødt til å gjøre noen grep for å unngå for mye venting og kø i årets vandring, sier kultursjef Asle Berteig.

Se også: Nesten 17. mai-stemning på historisk lysvandring

Gratisbilletter

Arrangementet er fortsatt gratis, men publikum måtte bestille billetter. Publikum slippes inn hvert fjerde minutt i grupper på 50 personer fra klokka 19–21. Til sammen har årets vandring plass til 1500 publikummere.

– Vi har fått mange henvendelser allerede, og frykter at interessen er større enn antall billetter. Årets løsning blir en prøve. Skulle det vise seg at vi har altfor få billetter, får vi gjøre endringer til neste år. Dette er virkelig noe vi ønsker at alle som har lyst skal få med seg, sier kultursjefen.

At interessen er større enn antall billetter er tydelig på Facebook-arrangementet til årets lysvandring. Et døgn etter at billettene var lagt ut, var alle de 1500 billettene bestilt.

24 kulturelle innslag

Årets vandring har 24 kulturelle innslag med blant annet sang, musikk, teater, dans, lys, hester, kunstinstallasjoner og tekst. Berteig gleder seg over miksen av lokale lag og foreninger og profesjonelle aktører fra regionen.

– Med på laget har vi PS Dance, Mesna Islandshestsenter, kulturskolen, RingsakerOperaen, lokale kor, korps, teatergrupper og mange, mange andre.

Også skoler i Ringsaker er involvert i vandringen. Ungdomsskoleelever fra hele kommunen har i to uker jobbet sammen med Ricardofoto og tatt bilder av utvalgte kulturminner.

– Publikum kan glede seg til å se disse bildene langs ruta. De er langt fra slik man forventer at bilder av kulturminner skal være, sier Berteig hemmelighetsfullt.

Ikke hunder, fakler, hodelykter eller refleksvester

Årets vandring starter på Sveum og slutter ved Fossum bru, 1,4 kilometer opp langs elven. Her loses publikum ut av løypa og ned Mausetvegen. Vandringen tar cirka én time. Lysvandringen er for alle generasjoner, men kultursjefen tror noe poster kan være litt skumle for barn mellom 0–7 år.

Stien langs elven blir belyst, og arrangørene ønsker ikke at publikum bruker fakler, hodelykter eller refleksvester. Det kan likevel være lurt å ta med refleks for tilbaketuren langs Mausetvegen. Vandringen egner seg ikke for hunder.

Artikkeltags