Blir tidenes største

Artist: Ingrid Olava kommer tilbake til Ringsaker og holder konsert på Alf Prøysens bursdag, 23. juli.

Artist: Ingrid Olava kommer tilbake til Ringsaker og holder konsert på Alf Prøysens bursdag, 23. juli.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Med hele juli måned tatt i bruk, og med over 150 enkeltarrangement, er i alle fall en ting sikkert: Prøysenfestivalen 2017 blir tidenes største.

DEL

I fjor varte festivalen i tre uker.

– Snittet for dagsbesøket var 250 personer. Det vil si at vi hadde besøk av 7-8.000 mennesker i løpet av festivalen, i tillegg til Patriot Paulas festkonsert på torget i Brumunddal, sier kunstnerisk leder i Prøysenhuset, Hogne Moe.

Barneteater

– Det er erfaringene fra fjoråret som gjør at vi bygger videre på denne modellen.

Barneteater blir en hovedsatsing, med forestillinger hver eneste dag gjennom hele måneden. Her vil det veksle mellom egenproduksjonene Sirkus Mikkelikski og Frøken Kråkes dyreorkester, Teater Joker med dokketeater, Låveteatret og Knut Erik Engemoen med en ny produksjon, og Anne Flugstad med to forestillinger.

Oppsetningen av Geirr Lystrups Brakar og Joanna er også en godbit.

– Vi kan si at dagsprogrammet er hovedsatsingen vår. Ikke minst har vi fått gode tilbakemeldinger fra mange tilreisende, sier Moe.

Men det blir også noen helt spesielle dager. Allerede 2. juli, festivalens andre dag, er det ungdom som står i sentrum.

– Vi lyser ut en konkurranse over hele landet, hvor ungdom under 18 år blir invitert til å tolke Prøysen. De kan sende inn en lydfil eller en video, og så vil de beste bli plukket ut til en konsert den søndagen.

Flere gjensyn

Alf Hulbækmo, en ung jazzmusiker, slipper cd denne dagen, og Simon Røttingen, den første vinneren av Prøysenstjerneskudd-prisen, kommer. Konferansier denne dagen blir Samuel Massey, kjent fra Berserk-ekspedisjonene.

Festivalutstillere i år er Haddy N'Djie og søsteren Lisa Asaito, vinnerne av fjorårets Teskjekjerringpris.

Av artistnavn som kommer kan nevnes Angelina Jordan, Jørn Simen Øverli, Kari Svendsen og Ingrid Olava. Hun holder konsert på Alf Prøysens bursdag 23. juli.

Det blir også gjensyn med teatergruppa Semikolons forestilling om Prøysen som revyforfatter og -aktør.

Gjensyn blir det også med Valdresgruppa Staut

Prøysenhusets egen Kristine Lundsbakken vil også gjøre flere opptredener under festivalen.

Til sist, men ikke minst: Patriot-Paulas festkonsert på torget i Brumunddal er med deLillos, og det hele avsluttes med Oslo-Filharmonien på Ringsaker prestegård 11. august.

Artikkeltags