Samlet utflyttere for å få dem hjem

På premiere: Vilde Duenger, Gunhild Duenger, Andrea Nicolaysen, Eline Spilde, Anniken Smeby, Ida Vestheim og Guro Solberg.

På premiere: Vilde Duenger, Gunhild Duenger, Andrea Nicolaysen, Eline Spilde, Anniken Smeby, Ida Vestheim og Guro Solberg.

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag inviterte Ringsaker kommune utflytta ringsaksokninger til førpremiere på "Birkebeinerne" på Gimle kino i Oslo.

DEL

- Det er skikkelig stas å bli invitert til et slikt arrangement. Vi kjenner vi blir stolte av Ringsaker, sa Anniken Smeby, en av de som hadde møtt fram.

Før filmen ønsket rådmann Jørn Strand velkommen, og fortalte at kommunen gjerne vil holde kontakten med de som er fra Ringsaker.

- Det er viktig å komme seg ut, treffe mennesker, studere, få nye impulser og kanskje stifte familie. Så håper vi dere kommer tilbake. Vi har gode barnehager og skoler. Også er det tett på barnevakta - besteforeldrene, sa rådmannen.

De over 200 gjestene ble møtt med smaken av Ringsaker, servert av Charlotte Holberg Sveinsen fra Skafferiet. Salami fra Mjøskalkun, quinoasalat med quinoa fra Nes, potetsalat med poteter fra Hovinsholm, Ringsakermakroner og Skafferiets bærkake var noe av det gjestene fikk smake. Sjokolade fra Kvarstad gård og eplemost fra Braastad Epler ble også servert.

Skuespiller Pål Sverre Hagen, som spiller Gisle i Birkebeinerne, var med og kastet glans over førpremieren. Hagen var selv med i interiørscenene som ble spilt inn i Ungarn, men skrøt likevel av Ringsaker som lokasjon for eksteriørscenene.

- Jeg tror dere kan forvente mye skiturisme etter denne filmen, sa skuespilleren.

De åtte jentene fra Nes og Næroset gledet seg over arrangementet.

- Vi har truffet mange kjentfolk og fått superbra servering. Da reiselivsfilmen til kommunen ble vist kjente vi ekstra på stoltheten. Kanskje flytter vi tilbake en dag. Ringsaker har mye å by på, og det har skjedd enormt mye der de siste årene, sa jentene.

Artikkeltags