Vokalprakt med janitsjarene

Vokalprakt: Johanne-Margrethe Kippersund Nesdal og Leif Anders Wentzel er to svært forskjellige vokalister. Men de supplerte hverandre i solonumrene, og utfylte hverandre i duettene. Foto: Ivar Bae

Vokalprakt: Johanne-Margrethe Kippersund Nesdal og Leif Anders Wentzel er to svært forskjellige vokalister. Men de supplerte hverandre i solonumrene, og utfylte hverandre i duettene. Foto: Ivar Bae

Artikkelen er over 2 år gammel

Konsertmarkedet i Ringsaker i adventstida er beinhardt. Men likevel: I skarp konkurranse blant annet med Gaute Ormåsen og hans musikalske venner et par steinkast unna, klarte Ringsaker Janitsjar å så godt som fylle Teatersalen til sin julekonsert lørdag kveld.

DEL

For det var ikke mange ledige setene ledig da korpset under ledelse av sin dirigent Per Kristian Ødegård Syversen entret scenen denne kvelden.

Julekonserten til det sammenslåtte korpset begynner å feste seg som en tradisjon, og like tradisjonelt er det at de til denne konserten, preget av showmusikk, også har med seg vokale gjester.

I fjor var det Reidun Sæther og Knut Kippersund Nesdal som hadde hånd om mikrofonene. I år hadde Reidun Sæther forflyttet seg noen hundre meter opp til Brumunddal kirke, sammen med Gaute Ormåsen og Christian Ingebrigtsen.

Hos Ringsaker Janitsjar var dessuten Kippersund Nesdal byttet ut med hans søster, Johanne-Margrethe Kippersund Nesdal. Og hun ble supplert med Leif Anders Wentzel fra Raufoss.

Under disse julekonsertene kommer vokalistene sterkt i fokus.

Og de viste til fulle at de fyller oppgavene sine.

Etter den rolige innledningen hvor de sammen sang vakre «Gje meg handa di, ven», varierte det både i tempo og stil videre utover kvelden, med så forskjellige sanger som «Sleigh Ride», «Santa Claus is coming to town», og «Himmel på jord», altså et bredt spekter.

Og – for å ha det påpekt – at Leif Andreas Wentzel har en stemmeprakt og kvalitet som bærer fram «O helga natt», er i alle fall noe den bortimot fullsatte Teatersalen kan bekrefte.

Men konserten besto ikke bare av solistene.

Under alle deres innslag lå korpset stødig og supplerende under, og de viste også at de sjøl har solister som har noe å by på. Instrumentalversjonen av «Baby, it's cold outside», med Astrid Lindsetmo Torps eufonium og Rikke Bekkums saksofon fungerte strålende.

Nevnes må også konferansier Lise Holland som bandt det hele sammen på en kunnskapsrik og elegant måte.

Ikke minst: Overfor publikum kom hun, med egne ord, ut av skapet og tilsto:

– Jeg elsker å gå med ballkjole!

Hun ble trodd!

Artikkeltags