Vakre toner, fullsatt kirke

Suksess: Til sammen ga DameEtagen og Sirius publikum en flott musikalsk opplevelse i Brumunddal kirke søndag kveld. Foto: Dorthea Mørkved Glorud

Suksess: Til sammen ga DameEtagen og Sirius publikum en flott musikalsk opplevelse i Brumunddal kirke søndag kveld. Foto: Dorthea Mørkved Glorud

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Med fullsatt kirke, god stemning, trøkk og vakkert samspill kunne ikke DameEtagen og gospelkoret Sirius innfridd på en bedre måte i Brumunddal kirke søndag kveld.

DEL

Det var tydelig at publikum hadde høye forventninger på forhånd. For billettene ble utsolgt lang tid før konserten. De to korene innfridde imidlertid alles forventninger, og publikum fikk en flott opplevelse.

Uforglemmelig kveld

Dette var første gang DameEtagen og Sirius opptrådte sammen, og forhåpentligvis blir det ikke den siste.

– Samarbeidet har vært veldig bra. Begge korene har godt av å jobbe sammen, ettersom det ligger mye læring i det, slår Siri Christensen fast.

Hun er dirigent for begge de to korene.

DameEtagen består av erfarne solister og vokalister som begynte å synge sammen i 2007. Sirius Gospelkor består av 40 damer fra fortrinnsvis Ringsaker.

Det var førstnevnte som var hovedattraksjonen denne kvelden, men Sirius hadde også egne innslag. Et av høydepunktene var da DameEtagen og Sirius opptrådte sammen. Med DameEtagens klangfulle og dype stemmer, samt Sirius sin innlevelse, tilstedeværelse og sangglede, skapte de to korene en uforglemmelig kveld.

Reunion

Dirigent og musikalsk leder for begge ensemblene, Siri Christensen, var svært fornøyd med konserten.

– Jeg har hatt store forventninger til denne konserten i lang tid, og jeg må si vi leverte meget godt, sier hun til RB.

Dirigenten har lang erfaring, både med DameEtagen og Sirius.

– Det ble en slags reunion med disse fantastiske musikerne, og det var bare helt rått i hjertet, oppsummerer Christensen fornøyd.

DameEtagen satte virkelig standarden for konserten med sangene de framførte før Sirius entret scenen. DameEtagen hentet fram noen av sine gospelfavoritter gjennom tidene, og artister som Andrea Crouch, Fred Hammond og Clark Sisters var representert.

Sterkt budskap

Flere av sangene de framførte hadde sterke budskap, blant annet sangen «Jesus I need you».

– Denne låten handler om det å føle seg utenfor og ønske seg inn i fellesskapet. Ikke gå forbi meg, se meg, fortalte dirigent Christensen under konserten.

«Man in the mirror» av Michael Jackson var også en flott opplevelse. Med dirigentens mørke, kraftfulle og livlige stemme ble det en fryd for øret.

Gospelkoret Sirius imponerte med sangen «Jesus», som for øvrig er laget av Christensen.

– Denne sangen betyr svært mye for Sirius, så de synes det er artig å framføre den, sier Christensen.

Konserten ble avsluttet med den mektige sangen «Total Praise», hvor begge korene sang med solister. En flott avslutning med andre ord.

-Fantastisk konsert

Hovedbudskapet de formidlet var at alle trenger noe å tro på og strekke seg etter.

– Gospel i seg selv er et budskap, men det er selvsagt individuelt hvordan man tolker budskapet. Vi er veldig glad i oversette tekster og gjøre det til vårt eget, fastslår Christensen ivrig.

Det var tydelig at folk virkelig likte det de hørte. Like etter ar konserten var ferdig var det flere som la igjen tilbakemeldinger på Facebook-siden deres.

En skriver «Tusen takk for opplevelsen som ga sjelen føde! Dere er gode!», mens en annen skriver «Wow! Jeg er høy enda. Tusen takk for en fantastisk og sterk konsert!»

Artikkeltags