– Har mottatt trusler

Spennende: I tillegg til å nøste opp i en del gamle, velkjente rykter har det også kommet fram ny informasjon som få kjenner til. – Det har vært spennende, sier Erland Bekkelund.

Spennende: I tillegg til å nøste opp i en del gamle, velkjente rykter har det også kommet fram ny informasjon som få kjenner til. – Det har vært spennende, sier Erland Bekkelund.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

– Jeg har hatt ubehagelige opplevelser i forbindelse med dette. Jeg har blitt truet, sier Erland Bekkelund, som nå har gitt ut boka «Hamarfestivalen 1981 – mot rus».

DEL

Boka er et forsøk på å løfte festivalen ut av mytene og inn i virkeligheten, ifølge forfatteren. For historien kunne like gjerne vært en spenningsroman. Det har Bekkelund også merket selv.

– Det er ikke alle som har vært like begeistret for at jeg har gravd i historien. Jeg har faktisk mottatt trusler, men jeg synes det er viktig å dokumentere hva som faktisk skjedde. Jeg tar ikke noen side i saken, men formidler det som skjedde gjennom avisutklipp og annen dokumentasjon, samt samtaler med involverte, både arrangører, artister og publikum.

Omfattende

Bekkelund har gjort en enorm tråd med å samle alle trådene.

Før jul i fjor begynte han å samle inn materiale til det som i utgangspunktet skulle bli en fotodokumentar.

– Jeg så tidlig at det måtte bli mye mer enn det. Jeg har fått inn utrolig mye informasjon og bilder. jeg hadde ikke trodd at responsen ville være så stor.

Bekkelund opplevde også selv festivalen, både som frivillig og publikum.

– Dette er ikke bare en lokalhistorisk bok. Den har også nasjonal interesse, da festivalen ble bredt omtalt også i nasjonale medier. Jeg har fått henvendelser fra folk over hele landet som vil kjøpe boka.

Fredag ble den lansert på Tømmerstock kulturkafé, og nå er den i salg hos utvalgte bokhandlere.

Ny informasjon

I tillegg til å nøste opp i en del gamle, velkjente rykter har det også kommet fram ny informasjon som få kjenner til.

– For eksempel er det svært få som vet at Magne Bruteig, Tramteatrets økonomiansvarlige, knuste ei dør på Høsbjør på jakt etter svar om betaling av artistene.

«Jeg var en slags turnéleder på den turen og følte at jeg måtte ta ansvar for for alle de andre som sikkert var like raka fant som jeg. Også var det følelsen av å ha blitt ført bak lyset. Det hadde vel også bredt seg et visst sinne blant sew andre artistene, etter hvert som ryktet om at det ikke ville bli utbetalt honorar spredte seg», skriver Bruteig i boka.

– Det er en spennende historie jeg håper mange har interesse av.

Artikkeltags