Med den nylig utgitte cd-en «Copenhagen Diaries» har han høstet strålende kritikker.

Første plate

Jazzveteranen Petter Wettre ga han denne karakteristikken:

– Dette er virkelig hvordan jazz skal tolkes i 2015! Han er den neste blomstrende gitaristen som kommer ut av det gradvis økende norske jazzmiljøet.

– Dette er min første plate som leder av et band, og det ser jeg på som en naturlig utvikling for meg, som musiker og komponist, sier han sjøl.

Han betegner «Copenhagen Diaries» som et resultat av en pågående kreativ prosess som han som musiker befinner seg i hele tiden.

Han kan også fortelle at neste plate allerede er under planlegging.

Amerikanskinspirert

– Vi vil prøve ut nye komposisjoner som vil være å finne, både på neste plate og på kommende konserter, sier han.

Bakgrunnen hans er en bachelor fra Universitetet i Agder og en mastergrad fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, og han har studert under en rekke kjente musikere.

Instrumentet hans er gitaren, og bandet er bokstavelig talt skandinavisk, med norske Mathisen på gitar, svenskene William Larsson og Paul Hinz på henholdsvis piano og kontrabass, og danske Andreas Fryland på trommer.

Musikken han og bandet presenterer blir karakterisert som amerikanskinspirert samtidsjazz, full av intrikate harmonier og spennende vendinger, men melodiøs og rytmisk. Ikke minst inneholder den flotte improvisasjoner og teknisk dyktighet av beste merke, både fra Mathisen sjøl og fra hans medmusikere.

Til Hamar

Som et apropos til Mathisens egen bakgrunn bærer ett av sporene på plata tittelen «Hedmark».

- Jeg er veldig glad for at plateselskapet Curling Legs ville utgi denne debutplata, sier han sjøl.

All musikken på plata er skrevet i årene fra 2010 til 2014, basert på de erfaringene han har gjort seg gjennom oppholdet hans København gjennom de samme fem årene.

I 2016 er det planlagt to turneer, i henholdsvis april og oktober. Da tar han og medmusikerne også turen innom Hedmarken, med konsert i Hamar Jazzklubb 28. april.

«Dette er virkelig hvordan jazz skal tolkes i 2015!2

Petter Wettre om Svein Rikard Mathisen