– Må gjøre som i idretten

Satsing: Astri Nytrøen Nordby og Øystein Skjesol fremfører et musikkstykke med kultursjef Asle Berteig som tilhører.Foto: Ole Johan Storsve

Satsing: Astri Nytrøen Nordby og Øystein Skjesol fremfører et musikkstykke med kultursjef Asle Berteig som tilhører.Foto: Ole Johan Storsve

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Målet er å dyrke fram lokale talenter. Derfor mener vi dette er riktig og viktig bruk av penger, sier kultursjef Asle Berteig.

DEL

Hedemarken barne- og ungdomsorkester og Defrost Youth Choir får cirka 130.000 kroner hver gjennom tre år av kommunene Ringsaker, Hamar, Stange og Løten.

– Det ble frigjort noen midler som vi ønsket å bruke til å prioritere barn og ungdom. I tillegg er det fint å kunne samarbeide på tvers av kommunegrensene. Tilbake får vi et samarbeid mellom de to aktørene og kulturskolen, og konserter vil bli lagt til Ringsaker. Det ser vi fram til, sier Berteig.

For dem som vil mer

Berteig forteller at kulturen må se til idretten, og gjøre som dem når det gjelder satsing.

– Det har man ikke sett i kulturen på samme måte, men her finnes det altså et tilbud for dem som ønsker å satse litt mer på sangen eller musikken. Man kan synge eller spille lokalt, og i tillegg være med på det regionale samarbeidet om man ønsker det. Kanskje kan det være med på å forhindre at flinke barn og ungdommer faller fra. Målet er å dyrke fram lokale talenter. Derfor mener vi at å stimulere musikkmiljøet for barn og unge på regionalt nivå er viktig og riktig bruk av penger.

Samme for korps?

Berteig jobber også for en tilsvarende løsning for Hedmark og Oppland Kretskorps (HOKK).

– Korpsmiljøet i Ringsaker er stort. Der ønsker vi å bidra på samme måte. Det vil bli avklart i løpet av kort tid, sier Berteig.

Han forteller at Ringsaker går foran når det gjelder dette samarbeidet, og det er han stolt over.

– Jeg tror dette er noe som kan gi oss gode resultater på sikt, sier han.

Artikkeltags