Rekordbesøk på Juleprøysen

Fulle HUS: «Den vesle bygda som glømte at det var jul» ble spilt for en serie med fulle hus. Foto: Ivar Bae

Fulle HUS: «Den vesle bygda som glømte at det var jul» ble spilt for en serie med fulle hus. Foto: Ivar Bae

Artikkelen er over 2 år gammel

Med stort og smått hadde Prøysenhuset besøk av om lag 8.000 mennesker i tidsrommet 24. november til 24. desember.

DEL

Prøysenhuset: – Vi er sjølsagt strålende fornøyd. Prøysenhuset har aldri hatt slike besøkstall i førjulsmåneden før, sier leder for huset, Marie Beate Rise.

8.000 mennesker

Tallet 8.000 omfatter alle typer besøk, både konserter, teaterforestillinger, julebord og vanlige dagsbesøk.

Til julekonsertene som ble arrangert i huset, med blant andre Ole Paus og Knut Anders Sørum som artister, ble det solgt 930 billetter.

Barnas Jul, som også omfattet teaterforestillingen «Den vesle bygda som glømte at det var jul», samlet 2.000, mens suksessforestillingen «Snekker Andersen og Julenissen», som ble oppført utendørs i Kusvea, oppnådde et totalt billettsalg på 2.551. Begge teaterforestillingene gikk stort sett for fulle hus.

– Det ser ut til at vi har funnet en form på adventsarrangementene som når både barn og voksne, sier Rise.

Noe samlet tall for årsbesøket i Prøysenhuset foreligger ikke. Men at 2017 ble et år med svært gode tall, er det ingen tvil om.

20.000 i sommer

Til Sommer i Prøysen, som er den utvidede Prøysenfestivalen, og som i år varte i hele juli måned, ble det samlet solgt om lag 20.000 billetter. Dette inkluderer også Sommernatt ved Mjøsa, konserten med Oslofilharmonikerne på prestegardsjordet ved Ringsaker kirke.

– Sommer i Prøysen og adventsmåneden samlet altså alene om lag 28.000 mennesker.

– Tar vi med det som skjedde resten av året, konserter, skolebesøk og andre arrangementer, er det ikke unaturlig å anslå et samlet besøkstall på rundt 35.000 mennesker. Men det er altså et høyst usikkert tall, sier Rise.

Det er allerede nå klart at Prøysenhuset vil fortsette samarbeidet med Knut Erik Engemoen, som i år regisserte «Snekker Andersen». Det blir også mer teatersatsing i 2018.

Artikkeltags