Nechir (14) gruet seg ikke nevneverdig før han skulle på scenen foran en fullstappet teatersal

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag viste niende klasse ved Brumunddal ungdomsskole foreldre, familie og medelever hva de kan i Teatersalen i Dala. Nechir Surtchi (14) var en av fem konferansierer, og gruet seg bare litt før han skulle på scenen.

DEL

Ringsaker Blad fikk torsdag være med Surtchi ned i katakombene under Teatersalen, en times tid før foreldre, søsken, besteforeldre og kjentfolk flokket inn i den store salen.

14-åringen viser fram dressen han skal ha på seg som konferansierer under forestillingen, som elevene i stor grad har planlagt og gjennomfører selv.

– Vi kan ha med lapper på scenen, men jeg vil helst huske det jeg skal si utenat, fastslår Surtchi.

Har planlagt det meste selv

Før på dagen var det medelevene i åttende og tiende klasse som fikk se hva de fem klassene på niende trinn har brukt de siste ukene på å øve til. Tema for hele forestillingen var livsmestring, og sketsjene, musikknumrene og skuespillene tok blant annet opp undertema som mobbing, drikkepress og fordommer.

Elevene har stort sett hatt regien på det meste.

Surtchi forteller om hvordan det var å gå på scenen under den første forestillingen foran medelevene.

– Har du snakket foran så mange mennesker før?

– Nei, egentlig ikke, svarer han.

– Var du nervøs?

– Litt. Jeg var ikke så nervøs i starten, for i begynnelsen er vi alle fem konferansierer på scenen samtidig, så jeg ble faktisk mer nervøs utover når vi ikke er alle på scenen samtidig, sier Surtchi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MANGE NUMRE: Forestillingen besto av hele 34 numre, og Surtchi hadde som mål å huske alt han skulle si utenat, selv om det var lov å ha med de små gule lappene inn på scenen.

MANGE NUMRE: Forestillingen besto av hele 34 numre, og Surtchi hadde som mål å huske alt han skulle si utenat, selv om det var lov å ha med de små gule lappene inn på scenen. Foto:

– De sa det var bra

Han forteller at det har vært morsomt å planlegge og jobbe med en så stor forestilling. Hele 34 numre sto på menyen.

– Det frister å gjøre det igjen. Etterhvert under planleggingen skjønte vi at dette blir skikkelig gøy, og da vil man jo gjøre det mer, smiler 14-åringen, som kan fortelle at han har øvd godt på det han skal si:

– Jeg har øvd endel de siste to ukene, sier han.

– Hvilke tilbakemeldinger fikk dere fra medelevene etter den første forestillingen idag?

– De sa det var bra gjort, svarer Surtchi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ SCENEN: Nechir Surtchi (t.h.) på scenen sammen med medkonferansier Ingeborg.

PÅ SCENEN: Nechir Surtchi (t.h.) på scenen sammen med medkonferansier Ingeborg. Foto:

– Hjertet pumpa

Willian Hoholm (14), som både skulle danse, synge og spille trommer, forteller at han kjente litt på nervene før den første forestillingen torsdag.

– Jeg kjente at hjertet pumpa litt, sier han.

Ingrid Kjelland (14), som var med på dans og piano, forteller litt om prosessen før forestillingen:

– VI har laget nesten alt selv. Vi skrev ned ideer, som vi ga videre til lærere og manusgruppa, som også besto av elever, sier hun.

– Disse temaene dere tar opp, er det problemer dere møter i hverdagen?

– Jeg tror ikke det er problemer i hverdagen til alle ungdommer, men til noen, svarer Surtchi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

KLARE: Ringsaker Blad snakket også med denne gjengen før forestillingen torsdag kveld: Fra venstre: Nechir Surtchi, Ove Hjellødegård, Ingrid Kjelland, Willian Hoholm, Umulkehyr Uweys Mohamed og Amalie Wagner Frantzen.

KLARE: Ringsaker Blad snakket også med denne gjengen før forestillingen torsdag kveld: Fra venstre: Nechir Surtchi, Ove Hjellødegård, Ingrid Kjelland, Willian Hoholm, Umulkehyr Uweys Mohamed og Amalie Wagner Frantzen. Foto:

Fikk beskjed om å ta med håndkle

I minuttene før klokken 18.00, strømmet så spente foreldre, søsken og familie inn dørene i Teatersalen.

Hege Langdalen Larsen, som var på plass med mannen Kjell Åge Larsen og sønnen Lukas Langdalen Larsen, forteller at de gleder seg til å se datteren og de andre elevene på scenen.

– Vi gleder oss kjempemye. Vi fikk beskjed om at vi måtte ha med oss et håndkle, det holdt ikke med lommetørkle. Det var visst mange fine sanger, smiler hun.

SPENT: Far Kjell Åge Larsen (f.v.), bror Lukas Langdalen Larsen og mor Hege Langdalen Larsen var på plass for å se hva datteren og de andre elevene hadde fått til.

SPENT: Far Kjell Åge Larsen (f.v.), bror Lukas Langdalen Larsen og mor Hege Langdalen Larsen var på plass for å se hva datteren og de andre elevene hadde fått til. Foto:

Artikkeltags