Lørdag 10. januar er det duket til nyttårskonsert i Frimurerlogen på Hamar.

Arrangør er Mjøsmusikk i samarbeid med RingsakerOperaen, og konserten finner sted om ettermiddagen i betryggende avstand til Idrettsgallaen som sendes direkte fra Hamar samme kveld.

Sopranen Tanja Leine og mezzosopranen Anna Sundström Otervik har stått på podiet sammen ved tre USA-turnéer og et høyt antall ganger her hjemme. Stemmene kler hverandre godt, og de to sangerne er kjent for høy humorfaktor på scenen. Ved nyttårskonserten i Frimurerlogen 10. januar får publikum høre de to Ringsakerbaserte operasangerne i duetter som The Primadonna Song, Il bacio og The Bullfrog Patrol.

Anna Sundström Otervik gir en smakebit på RingsakerOperaens kommende hovedoppsetning Carmen hvor hun har hovedrollen. Tanja Leine legger stemme til Rusalkas sang fra Anton Dvoraks opera Rusalka og O,mio babbino caro fra Puccinis Gianni Schicci. Operasjef Kari Bekken entrer også scenen, ikke for å synge men for å orientere om RingsakerOperaens framtidige satsinger.

Olaf Aasen er spillende leder for Mjøsmusikk som mønstrer to fioliner, bratsj, cello, kontrabass, fløyte, klarinett og klaver ved nyttårskonserten på det nye årets tiende dag. De øvrige musikerne er Sander Thingstad på fiolin, Johannes Skyberg på bratsj, Kaja Aadne på cello, Eilert Kolberg på kontrabass, fløytisten Tori Erlien- Årva og klarinettisten Morten K. Jota samt Roger Andreassen på tangentinstrumenter. Repertoaret står i gleden og optimismens tegn. En etterklang av Prøysenåret er ikke utenkelig, og det står gamle danser fra Hedmarken og Østerdalen på Mjøsmusikks notepulter. Det blir billettsalg ved inngangen i Frimurerlogen konsertdagen 10. januar.