Prøysenjul til hele landet

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Fem lørdager før jul sender TV2 «Julenatt i Prøysen». I samme periode kryr det av muligheter til å få julestemning i Prøysen på Rudshøgda.

  DEL

  Lørdag 25. november sendes første programmet «Julenatt i Prøysen» som ble spilt inn i Prøysenstua i vår. Det siste av fem programmer blir sendt på selveste lille julaften, en av årets mest populære TV-aftener.

  Årets «Jul i Prøysen» på Rudshøgda starter også den siste helgen i november, og hver lørdag og søndag inviteres publikum til et julehus fullt av aktiviteter.

  – Det vil lukte pepperkake-jul når folk kommer hit. Her skal familier kunne ha det rolig og hyggelig sammen. Vi legger opp til aktiviteter og opplevelser, forteller daglig leder Marie Beate Rise.

  To filmvisninger

  Kinofilmen «Snekker Andersen og julenissen» blir vist 26. november og 17. desember.

  Fredag 1. desember blir det premiere på utendørsteateret, «Snekker Andersen og julenissen». Juleforestillingen «Den vesle bygda som glømte at det var jul», har premiere 2. desember.

  – Nytt i år er at vi skal ha tegnekonkurranse for barn hvor de kan tegne ting fra de to teaterforestillingene. Frist for å være med i konkurransen er 20. november, og alle tegningene blir hengt opp på veggen hos oss, sier Rise.

  Knut Anders Sørum

  En av julemånedens høydepunkter er «Julekonsert med Knut Anders Sørum» 22. desember.

  – Vi booket ham da han spilte her i fjor for dette ønsket vi å gjøre til en tradisjon, sier kunstnerisk leder Hogne Moe og legger til at det blir to konserter den 22.

  Apropos konserter er det verdt å merke seg at Elias Akselsen skal ha julekonsert allerede fredag 24. november. Han skal ha med seg flere familiemedlemmer i tillegg til Lewi Bergerud.

  «Dra Krakken bortåt glaset», 22. og 23. desember i Prøysenstua, er garantert et arrangement det blir rift om. Det blir sang og fortellerstund hvor Kristine Lundsbakken og Hogne Moe er sentrale aktører.

  Men ikke nok med det, 7. januar, blir det god gammeldags juletrefest i Prøysen.

  Artikkeltags