Kutter ut ordinær drosjekjøring

Kutter kjøring: Svein Erik Sæhlie og de andre i Brøttum Taxi kutter ut ordinære turer.

Kutter kjøring: Svein Erik Sæhlie og de andre i Brøttum Taxi kutter ut ordinære turer. Foto:

Drosjesjåførene på Brøttum Taxi kutter ut alle vanlige turer. – Vi prioriterer bare pasientreiser, melder drosjesjåfør Svein Erik Sæhlie.

DEL

Årsaken er ganske enkel i følge drosjesjåføren:

– Om vi skulle få kunder inn i drosja som det viser seg har smitte så må jo vi desinfisere bilen og før vi sjøl settes 14 dager i karantene. Dermed har vi bestemt oss for bare å prioritere pasientreiser. Hele landet er jo nå i krise og det er naturlig at vi også bidrar til å begrense smitten, sier Sæhli.

Han legger til at omfanget av kjøring naturligvis reduseres mye når ordinær aktivitet for folk også stopper opp.

– Det er klart. Folk vil jo ikke reise ut på uteservering i helgene og det er jo en stor del av kjøringen vår, forteller Sæhli.

Han legger til at dette naturligvis vil ramme næringa deres på lik linje med at andre bransjer nå opplever vanskelige tider.

– Helt klart. Noen har flere drosjeløyver og for dem vil redusert kjøring få store konsekvenser. Vi som bare har en løyve vil naturligvis også merke dette. Så lenge en stor del av vår inntjening kommer fra helgekjøring og skolekjøring sier det seg selv at dette blir vanskelig. Vi får tro at tiltakspakker også kan bidra til å hjelpe oss i vår næring, sier han.

Det er i alt sju drosjer i Brøttum Taxi som nå må legge om kjøringen sin.

Artikkeltags