Gå til sidens hovedinnhold

Kynismen i skolesaken

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er det kynismen som har overtatt i skolesaken i Ringsaker, og fornuften har forsvunnet for lenge siden. Her gjelder det å ikke tape ansikt for politikerne, og for en del foreldre har dette utviklet seg til en kamp for tilværelsen, med alle midler.

Det begynte med et økonomisk motiv for å legge ned skoler, men hvor mange i kommunestyret aner hva kommunen kommer til å spare de kommende årene på å legge ned de foreslåtte skolene? Jeg tipper ingen, for tallene er ikke viktige lenger. Dessuten er det så mange ukjente faktorer i det regnestykket, at besparelsen uansett er høyst tvilsom.

Prestisjen er mye viktigere, og den er også viktigere enn barnas beste. For «barnas beste» brukes som argument kun fordi lovverket krever at det skal vurderes.

Ap kaster om på forslagene til løsninger fortere enn vi rekker å oppfatte. Men Ap er jo litt morsomme også, når de legger medlemsmøtet til Stavsjø, slik at de blodferske medlemmene fra Nordre skal få lengst mulig kjøreveg. Det er nesten like komisk som at Kroken kastet bort et helt møte i utvalg for oppvekst på å forklare at de ikke kunne fatte vedtak før Ap og Sp hadde bestemt seg på kammerset.

Ap har jo klart å ta Sp som gissel i denne saken, og Sp framhever at de redder en skole fra nedleggelse. Men i media står det at «Sp skaper flertall for å legge ned flere skoler», så gevinsten for Sp er høyst tvilsom. Uansett utfall, så får Ap prisen for «feigeste parti», da de ikke turte å ta debatten om skolestruktur før valget i 2019, men ventet til et par uker etterpå. Og hvorfor skal en så viktig sak avgjøres av medlemmene i Ringsakers største parti, det er ikke de som er valgt til å være folkets representanter? Når det er så enkelt å kuppe et slikt møte ved å bli kortvarig medlem, så er det en stor svakhet ved lokaldemokratiet.