La bygdene leve og skolene bestå!

Av
DEL

MeningerJeg forstår godt alle bygdesamfunn som slåss for skolen sin. Om skolen blir nedlagt og butikken blir borte så mister alle møtepunktene sine. Idrettslag og andre aktiviteter går med i dragsuget. Er usikker på lokalkunnskapen til Ihle og Haugen (SV) GD 19/6. Det er veldig bra at Åsen skole er tenkt å bestå, men hvilken av elevene fra Lismarka og Mesnali vil frivillig begynne på Åsen? De vil dra til Brøttum der ungdomsskolen er. Har Brøttum plass til 100 elever ekstra? Fagernes og Fossen-elevene vil dra til Moelv. Kan den nye skolen der ta 85 til?

Er redd at de elevene som sliter faglig og sosialt vil bli oversett i enda større grad i store enheter. Hvorfor være stor, når man er lykkelig som liten? De fleste gikk det ille som større være ville.

Mange vil flytte og ingen komme igjen om skoletilbudet blir borte. Det er mange skattekroner tapt. Det går an å spare seg til fant.

Og det er de i ferd med å gjøre med dette forslaget. I Mesnali har de elever som bor på Sjusjøen (Storåsen), og det vil nok bli en drøy 15 km-tur derfra til eventuelt. Åsmarka / Brøttum. Ingen skulle få lengre skoleveg enn det.

E. Segelstad og L.K. Eikeland sier til R.B at alle skal bli hørt. Den ene ba om utsettelse av skolesaken og den andre vil sågar besøke alle skolene for å høre deres syn på hvorfor den skole bør bestå. Høres fornuftig ut. Håper dette vil føre fram og takk til de som prøver.

Ingen ble lyttet til da Nordre Ringsaker fikk trædd en ny renovasjonsordning nedover hodet Vi ble overkjørt så det suste. DEMOKRATI?

Hva hvis Mjøssykehuset kommer til Moelv? Har politikerne tatt høyde for en stor befolkningsvekst og at det vil komme mange barnefamilier som trenger et sted å bo og gå på skole. Ikke bare i Moelv, men på bygda også.

I Follebu bygde de ny skole for 10 år siden og den er allerede for liten. De så ikke så langt fram at når mange byggefelt ble bebygd av barnefamilier så ble skolen fort for liten.

Ikke la det samme skje i Nordre Ringsaker. Løft blikket og se litt lengre fram enn nesetippen rekker. Om 10 år kan det være bruk for alle bygdeskolene. Etter de er nedlagt er det for sent å snu.

LA BYGDENE LEVE og SKOLENE BESTÅ!

11,3 mill. er ikke så mye i det store bildet og om den midlertidig oppsatte skolen i Næroset kan selges for 10 millioner, da gjenstår det bare 1.3 mill. for å rasere 2–3 andre bygdesamfunn.

Er ikke de som bor der verdt mer? Jeg forstår det ikke, men er bare en vanlig bygdebeboer og ikke politiker som vet best. (Unntaksvis bor de ikke i Nordre Ringaker) og de som gjør det er imot forslag om skolenedleggelse.

Hvem gjør i stand uteområdene før «huset» er ferdig innvendig? Vakker natur og fine utearealer er ikke mye å bli rik av, men bygdene blir i alle fall fattigere uten skolene.

Når ting gjøres i den rekkefølgen blir det ikke penger igjen til de eldre som bygde landet og barna som skal overta.

Sentralisering er ikke bra, men det skal ikke bo folk på bygda. Det har vi skjønt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags