Vi er heldige. Vi som bor i Norge. Vi som bor i Ringsaker. Vi lever i fred, i en tid der det er krig i Europa. Vi har det stort sett veldig godt, til tross for at i år har vært dyrere for de fleste av oss.

Men selv om vi er heldige, så er det ikke slik at alle har det like godt. Dessverre. Det er en økning blant de som ikke har råd til løpende utgifter, og som vi har sett så er til og med mat på bordet vanskelig for flere og flere. Jeg vil tro at julen er en tid der man spesielt godt legger merke til det man ikke har som andre har. Selv er jeg ufør, så jeg kjenner innimellom på dette selv, men vår familieøkonomi er heldigvis ganske stabil.

I Ringsaker så finnes noe som heter «Med egen vilje» som er en forening som i tillegg til å jobbe for å skape arbeids- og aktivitetstilbud også samler inn mat og deler ut til de som sliter med å få endene til å møtes. Ønsker å oppfordre alle som har råd og mulighet til det i tiden fram mot jul til å gi litt av det vi bruker på julegaver og julemat til «Med egen vilje.» Selv har jeg vært så heldig at jeg har litt bedre råd fram mot jul enn jeg hadde sett for meg, så kommer til å bruke 100 kr per 900 kr jeg bruker på jul, og kjøpe inn mat til «Med egen vilje.» Altså et slags tiende. For tiden har de lite kjøttprodukter å gi bort. Så de ønsker mer av det.

Kanskje kan akkurat ditt bidrag være det som gjør at noen får det økonomiske puslespillet til å gå opp i desember?

Jeg vil også oppfordre alle som bor i Ringsaker til å gjøre julehandelen sin i Ringsaker i år. Ikke bruk netthandel, men støtt opp om alle de fysiske butikkene slik at vi kan beholde de framover også.

«Med egen vilje», som er lettest å finne på Facebook ønsker seg for øvrig et par andre ting til jul. De har behov for en eller flere sponsorer. Kanskje det finnes noen der ute som har mulighet til å sponse dem? Eller kanskje noen som kan bistå dem i å søke om midler til å fortsette den gode jobben de gjør? De har veldig lyst til at tilbudet skal kunne bli permanent. De har også behov for mer kjøleplass og et temperert lager, så om noen i Ringsaker kan hjelpe de med dette, så blir de helt sikkert veldig glade for det. Finn de på Facebook og ta kontakt der.