– Jeg er ikke i nærheten

Skuffet: Simen Andreas Sveen under langrennsåpningen i langrenn på Beitostølen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Skuffet: Simen Andreas Sveen under langrennsåpningen i langrenn på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Det ble langt fra den åpningshelga lokale skiløpere håpet på Beitostølen.

DEL

Vår beste lokale skiløper, Simen Andreas Sveen fra Ring, fant i hvert fall ikke den gode følelsen.

– Sesongåpningen ble ikke i nærheten av det som var planen og heller ikke i nærheten av det som har vært standard på økter og tester de siste tre ukene, melder en skuffet Simen Sveen.

– Pinnestiv

Lørdag ble Sveen nummer 37 på 15 kilometer klassisk. Søndag ble han nummer 38 på 15 kilometer fri. Det er langt bak plasseringene en offensiv ringing ønsket.

Sånn som i dag er jeg pinnestiv fra første stavtak, så det er noe som ikke er som det skal. Hva det er ønsker jeg ikke å spekulere i, men jeg skal rett til legen i morgen tidlig for fulle tester med blodprøver pluss, pluss, forteller Sveen.

Nå ønsker han å få svar:

– Hovedfokus nå er å finne ut hvorfor ting plutselig har blitt som det har blitt.

Han ligger i hvert fall langt bak muligheter til å gå verdenscuprenn på Lillehammer og i Davos med slike plasseringer. Sveen var 1.32 minutter bak vinner Simen Hegstad Krüger. Han var 2.40 bak vinner Didrik Tønseth på 15 km klassisk lørdag.

– Stinn av trening

Det var ikke bare Sveen som stilte til start av lokale langrennsløpere. Håvard Hovde har levert godt i juniorklassen de siste årene. I år er han første års senior.

Han har mål om topp 30 i Norge, men var langt bak det lørdag på 15 km klassisk. Det endte til slutt på 83. plass. 4.21 minutter bak teten.

– Jeg er nok litt stinn av trening. Det skal nok løsne litt utover sesongen. Forhåpentligvis allerede til neste helg når Norgescupen starter, sier Hovde.

Jonas Vika ble beste lokale løper foruten Sveen på 15 kilometer klassisk lørdag. Junioren gikk seg inn til 69. plass. Det er en god sesongstart av Vika som fortsatt bare er 18 år. Vika hadde bare en løper født i 2001 foran seg på listene.

Johannes Bordal, også han fra Mjøsski ble nummer 87 lørdag.


Langt nede på listene: Håvard Hovde  under 15 km klassisk for menn på Beitostølen.

Langt nede på listene: Håvard Hovde under 15 km klassisk for menn på Beitostølen. Foto:

Artikkeltags