Smøresjefen for tidenes gullfest: – VM har vært fantastisk

Gullgjeng: Stein Olav Snesrud (foran) i spissen for en fantastisk gjeng med smørere som har levert perfekte ski til norske verdensmestere under hele VM.

Gullgjeng: Stein Olav Snesrud (foran) i spissen for en fantastisk gjeng med smørere som har levert perfekte ski til norske verdensmestere under hele VM. Foto:

Furnesing og smøresjef Stein Olav Snesrud kunne se at Hans Christer Holund gikk inn til nytt VM-gull på mesterskapets siste dag, og sørget for at det norske langrennslandslaget leverte en nær sagt uslåelig rekord.

DEL

På herresiden har de norske løperne vunnet alle konkurransene. Etter totalt 10 gull på 12 distanser og 18 medaljer totalt har de norske langrennsløperne dominert VM fullstendig.

Stein Olav Snesrud og hans medhjelpere i smørebu har gitt de norske løperne perfekte ski. Stadig har løperne trukket fram hvor gode ski de har hatt i VM.

– VM har vært fantastisk makan til laginnsats av smørere støtte og ledere. Alle drar lasset sammen og vi lykkes sammen. Helt rått, fortelle Snesrud.

Været har variert og det har vært utfordrende å smøre under VM. Føret har endret seg stadig. Gjengen i den norske smørebua har jobbet 16 timers dager og løst dette på beste måte med knallhardt arbeid ledet av Snesrud.

– Vil vel si i har truffet mer eller mindre bra alle dager, melder Snesrud med et stort smil.

Norge stopper opp når det er VM og alle er opptatt av resultatene. Derfor er det en utsatt jobb å være norsk skismører, og ikke minst være den ansvarlige. Dermed er det med stor tilfredshet Snesrud nå kan oppsummere VM som en stolt mann.

– Absolutt, jeg er stolt a hele teamet. Løpere, ledere og servicegutta. Dette er teamwork avslutter furnesingen.

Artikkeltags