(OA): Tirsdag ettermiddag arrangerte Utdanningsforbundet «Samhold over Mjøsbrua» og målet var å lage en sammenhengende lenke tvers over brua. På Utdanningsforbundets sider heter det at lenken skulle være et symbol på at profesjonen står sammen på tvers av kommunegrensene.

Lokallagsleder i Utdanningsforbundet i Østre Toten, Linn Therese Myhrvold var en av initiativtakerne for markeringen, som samlet cirka 400 medlemmer, godt synlige med bannere og plakater spredt utover hele brua.

– Nok er nok

– Dette er vi godt fornøyd med. Vi er her for å markere støtte til lærerne på Gjøvik som er tatt ut i streiken. Vi står sammen om denne konflikten og ønsker å fokusere på saken, sier Myhrvold.

Se video fra markeringen:

Midt på brua hadde Anne Schnell og Inger Eikrem, begge lærere ved Gjøvik videregående skole, inntatt posisjonen med klar melding til forbikjørende bilister.

– Nok er nok. Nå må det skje noe med lønna vår. Vi må få betalt etter utdanningen vår og få bukt med at skolene fylles opp av ufaglærte lærere. Det er sjette året på rad hvor det har kommet null og niks i pengepungen. Vi opplever sympati fra flere hold og spesielt fra elevene som vil ha gode lærere, sier de mens bilene tuter forbi.

Initiativ fra begge sider

Det er lokallagene i Gjøvik, Østre Toten og Ringsaker som tok initiativ til markeringen, for å støtte de streikende lærerne i Gjøvik og resten av landet.

– Her er alle hjertelig velkomne. En trenger ikke være lærer, men være opptatt av at alle barn skal møte en kvalifisert lærere i alle timer i hele landet. Vi håper å dekke hele Mjøsbrua med en sammenhengende lenke som viser viktigheten av lærerprofesjonen nå og i framtiden, sier nestleder Torill Beitdokken i Utdanningsforbundet på deres egne nettsider.

Flere markeringer

Siden lærerstreiken ble trappet opp har det blitt arrangert flere markeringer i Gjøvik og omegn. I slutten av august var flere lærere godt synlig i flere av Gjøviks rundkjøringer på morgenkvisten.

Også i Søndre Land har det blitt avholdt en markering. Da samlet 26 lærere seg ute i ettermiddagsrushet langs fylkesvei 34 fordelt på to steder.

Tidligere har det også vært markeringer i Engerdal og Kongsvinger.