Brotangen spilte mange sesonger i Moelven før han flyttet til Oslo for å studere og etter hvert jobbe. I hovedstaden kombinerte han studier i idrettspsykologi med spill for Kjelsås i andredivisjon.

Han har mastergrad i idrettsvitenskap, og har undervist ved Norges idrettshøgskole i tre år. Nå venter nye arbeidsoppgaver for modølen.

– Det blir spennende, sier Brotangen og kikker ned på Briskebymatta, som han hadde som hjemmebane i halvannen sesong.

Fra 1. januar skal han ha ha ansvaret for å gjøre klubbens unge spillere best mulig rustet for toppfotballen.

Les også

Gir seg etter 29 år: – Er det noe å skrive om da?

– Langt på veg drømmejobben

Det var etter en samtale med Truls Jevne Hagen i høst at snøballen begynte å rulle for Brotangen. Undervegs i praten fortalte sistnevnte at han skulle legge opp, og ikke visste hva framtida ville bringe. Noen dager senere ringte Chris Twiddy for å forhøre seg litt.

Gjennom høsten ble det flere samtaler med Rolf Høgmo, som er utviklingsansvarlig i HamKam. Han så at Brotangen har en kompetanse klubben mangler, og dermed var det bare å bli enige om kontrakten. Nå ser Brotangen fram til å påbegynne jobben med å utvikle morgendagens toppseriespillere.

– Som toppspillerutvikler skal jeg optimalisere hverdagen for de unge spillerne, forklarer modølen.

I en sånn rolle er det nok fort gjort at fotballkvalitetene overskygger andre egenskaper, men Brotangens tilnærming er en litt annen.

– Det er veldig viktig å se mennesket oppi det hele. Ja, de er fotballspillere, men vel så viktig er det å ha det ålreit ved siden av fotballen, også. Selvfølgelig er det en del rammer å forholde seg til, men alle skal ikke være helt like av den grunn. Jeg ønsker å ta utgangspunkt i mennesket og dyrke det særegne. Det er viktig med x-faktor, sier Brotangen, som synes det er ekstra stas å få en slik jobb i HamKam.

– Det var jo veldig stort å dra på Briskeby som yngre, og det er kult at de er tilbake i Tippeligaen. Jeg tror det blir kjempelærerikt å være her, og her har jeg langt på veg fått drømmejobben, sier han.

– Åpne og helt nye øyne

Tidligere i uka fikk han solgt leiligheta i Oslo hvor han bor sammen med kona Elise og dattera på to år. Nå er de på boligjakt i Hamar, og fram til de er på plass blir det pendling på Brotangen.

Han håper å komme i orden så fort som mulig for å kunne ha fullt fokus på jobben. Når sesongen begynner igjen skal han være til stede på kamper og treninger for å følge opp unge spillere, i tillegg til at han blir assistenttrener for HamKams rekruttlag. I stillingsinstruksen ligger det også å holde oversikt over hva som rører seg av lovende spillere lokalt.

– Her må jeg nok oppdatere meg litt ettersom jeg har bodd så lenge utenfor distriktet, men jeg tror det er sunt å komme inn i denne rollen uten føringer og forutinntatthet. Jeg kommer inn med åpne og helt nye øyne, sier han.

– Fikk ganske fort melding

Brotangen har spilt til sammen åtte sesonger i toppfotballen, deriblant til sammen 33 kamper for HamKam.

Utover det, er det Kjelsås som har vært klubben hans, men nå er det altså slutt. Ikke bare i Oslo-klubben, men hele spillerkarrieren. Det er i hvert fall planen.

– Det er mulig at noen lokale klubber har fått med seg at jeg er på veg tilbake til distriktet. Jeg fikk i hvert fall ganske fort en melding fra Stian Brumoen (tidligere Moelven-trener og spiller) som i år rykket opp til 5. divisjon med Hamar IL. Utgangspunktet mitt er at jeg gir meg helt som spiller for å kunne fokusere fullt på stillingen min her. Så håper jeg å sette større avtrykk i denne jobben enn jeg gjorde som spiller her, avslutter han.