God start på profflivet for Lars (22)

Spennende: Lars Saugstad fra Brumunddal deltar i sitt første ritt som profesjonell syklist i Colombia denne uka. Foto: Arkiv

Spennende: Lars Saugstad fra Brumunddal deltar i sitt første ritt som profesjonell syklist i Colombia denne uka. Foto: Arkiv

Av

Lars Saugstad (22) fra Brumunddal deltar i sitt første ritt på profesjonelt kontinentallag i Colombia denne uka.

DEL

Saugstad representerer Team Uno-X Development Team. Norges første profesjonelle kontinentallag fra i år.

Saugstad har fått en god start på rittet i Colombia denne uka. Det åpnet med 10. plass på lagtempo. Onsdag og torsdag var det fellesstart. Saugstad endte på henholdsvis 12. plass og 13. plass.

Det ga han foreløpig 39. plass i rittet sammenlagt før etappen fredag. Med det var han nest beste nordmann.

Sportssjefen i Norges Cykleforbund Hans Falk, er storfornøyd med at Norge endelig har et profesjonelt kontinentallag. Han er spent på hvor bra Saugstad kan ende i rittet:

– Det er vanskelig å si. Løypene i Colombia er veldig kuperte og det passer andre bedre enn Saugstad. Men han har muligheter på enkeltseire og kan være godt fornøyd med rittet så lang, sier han.

Det hele avsluttes søndag.

Falk er uansett fornøyd med deltakelsen til Saugstad og Uno-X

- Det er svært bra for norsk sykkelsport. Sykkellag rundt om i verden er det veldig vanskelig å komme inn på, og om man klarer det er overgangen fra tidligere klubb veldig tøff. Team Uno-X kan bidrar til at flere ryttere for syklet internasjonale ritt, og de får en større sjanse til å komme seg til en internasjonal toppklubb.

Hans Falk forteller videre at han mener Saugstad kan bli en svært god rytter.

- Lars Saugstad har vært meget god på U-23 landslaget, og han kan absolutt bli god. Han mangler noen styrker, han er for eksempel ingen klatrer eller spurter. Han er derimot en flink hjelperytter.


Artikkeltags