Trist og uverdig flaggdebatt

Oslo  20170516.
En sokk på hånda gjør oppvarmingen til 17. mai litt mer levelig når du skal gå i tog å vifte med flagg.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Oslo 20170516. En sokk på hånda gjør oppvarmingen til 17. mai litt mer levelig når du skal gå i tog å vifte med flagg. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI forbindelse med nasjonaldagen dukker nesten alltid debatten opp om hvilke flagg som er aktuelle å bruke. Å bruke andre flagg enn det norske er helt uaktuelt, mener noen. Det er egentlig vanskelig å forstå hvorfor noen så tydelig må kommunisere det hvert eneste år. Enkelte 17. mai-komiteer faller stadig i fella og slår fast forbud mot alle andre flagg en rødt, hvitt og blått.

For det første: Det er ikke alle problemer det blir noe av. Og for det andre så virker det som det er vikarierende argumenter som brukes i denne debatten, spesielt fra dem som er mest høyrøsta.

17. mai er en norsk festdag. Det norske flagget får vist seg fram på aller beste måte. Om det skulle dukke opp et og annet flagg så bør ikke det påkalle den store frykten for noen. Selv om en har flyktet fra et land som herjes av krig og forfølgelser, er det fortsatt mulig å være stolt av sitt hjemland av andre grunner. Alt fra hjemlandet kastet ikke av skuffen for dem som har flyktet fra andre land.

Konspiratorikerne ser på andre flagg enn det norske på 17. mai som starten på nær sagt undergangen for det norske. De kan nok ta det med ro, og når det er meldt så er de raske med å svare hvor naive det er mulig å være, og viser til svenske tilstander.

Vi holder oss til norske tilstander på 17. mai. Med norske flagg og gode verdier for nasjonaldagen, og det vi er stolte over. Om det skulle dukke opp et annet flagg så er det også rom for det. Det skulle bare mangle. Vi holder oss til gode tradisjoner, samhold og inkludering. Vi holder oss til det å se fram til en festdag uten å gjøre oss små i diskusjoner med problemstillinger som er ikke-eksisterende. Det er vel en del av det 17. mai handler om.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags