En viktig kåring

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LederI mange år har Ringsaker Blad invitert sine lesere til å være med på kåringen av årets ringsaksokning. Så også i år. Den som får prisen for året 2017 er Edgar Halvorsen, leder av Furnes Fotball.

Det er en meget gledelig kåring, på flere nivå.

At Halvorsen har gjort en kjempejobb for Furnes Fotball er det ingen tvil om. Det er nærmest utrolig hva som har skjedd der siden klubben nærmest lå med brukket rygg for noen år siden.

Nå er den forsiktig sagt oppe og går, og har mange spennende planer for framtida, planer de ganske sikkert vil klare å realisere.

Sjøl trekker Halvorsen fram det lagarbeidet som ligger til grunn for det som har skjedd i klubben.

Les saken: Her er årets ringsaksokning 

Det er ingen tvil om at han har rett i det. Ingen kan gjøre en slik jobb alene.

Men det er også slik at i alle sammenhenger trenger man den personen som går foran, som fungerer som inspirator, som organisator og frontfigur.

Det viktigste er at Halvorsen ikke er alene om å gjøre en slik jobb, verken i egen klubb eller utover i Idretts-Norge.

– Jeg kjenner mange idrettsledere som har lagt ned tusenvis av timer for sine klubber gjennom 30–40 år, sier han.

Det er også en viktig påpekning. For uten disse idrettslederne, disse ildsjelene, som trofast stiller opp for klubben og idretten sin, hadde Idretts-Norge ligget på sotteseng. Det er en avgrunn mellom det arbeidet de legger ned, og de holdningene og handlingene som er blitt avdekket fra idrettens toppledelses side de siste månedene.

Men – og det er kanskje det viktigste: En slik pris, en slik anerkjennelse som våre lesere nå ha gitt til Edgar Halvorsen, er også en pris til frivillig arbeid.

Det har vært gjort beregninger av hva frivilligheten i Norge betyr i kroner og øre, og det er enorme summer vi snakker om.

Men verdier handler ikke bare om kroner og øre. Hva frivilligheten, enten den nå avspeiler seg i en fotballklubb, i en Tjukkasgjeng, i ei speidergruppe, i et hjelpekorps, ja, i hva som helst, betyr for å skape en bedre hverdag og et rikere liv for oss alle, er det vanskelig å overvurdere.

Som Edgar Halvorsen sjøl sier:

– Når jeg ser hvordan alle spillerne på et guttelag tar vare på hverandre og ønsker å gjøre medspillerne gode, så betyr det mye.

Der er vi framme ved et kjernepunkt. For frivilligheten, på sitt beste, er med på å gjøre oss til bedre mennesker, til bedre samfunnsborgere.

Den er rett og slett med på å gjøre samfunnet vårt bedre.

Derfor er en slik pris som RB's lesere nå gir til Halvorsen så viktig.

Gratulerer som årets ringsaksokning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags