Kappløp i Furnes

DEL

MeningerAllerede i flere år har det vært god handel i Nydal. Samtidig er det som kjent et uttrykk som heter «mye vil ha mer». Det er det som skjer nå.

For i tillegg til alt som allerede er etablert på Olrud og i Nydal med bil og møbler så bygges det nå to nye handelsparker. Det er nå engang slik at skal det bygges nytt, så gjelder det å bygge inntil det eksisterende. Dermed har Furnes posisjonert seg kraftig når det gjelder bil og byggevarer. Nye aktører plasserer seg der det allerede finnes mye fra før.

I tillegg har Nydal Ikea, og det er den største magneten for ny etablering. Så stor at tilstøtende handelspark bærer navnet Ikea i seg. Det spiller liten rolle for Møbelringen som nå varsler at de vil etablere seg her. Dermed vil Furnes også bli et sentrum for handel med møbler framover.

De to handelsparkene planlegges med store plasskrevende varer i samsvar med reguleringen i området. Det er såpass mye ledig areal foreløpig at det er duket for et solid kappløp for å friste nye aktører til å etablere seg i den ene eller andre handelsparken. Akkurat nå er det leietakeres marked i Furnes. Det kappes om å tiltrekkes seg handelsaktører som klinger godt i forbrukernes ører. Allerede har mange av dem varslet sin ankomst.

Dette vil nødvendigvis påvirke dem som allerede er etablert på Hedmarken. Konkurransen skrus til. Til glede for forbrukere, men samtidig vil dette bli krevende for handelsbedriftene. Ringsaker på sin side fortsetter å vise at de klarer å utnytte sin beliggenhet langs E6 maksimalt. Allerede finnes det mye og det vokser stadig. Både Furnes, Brumunddal, Rudshøgda og med tiden Moelv, vil oppleve store gevinster av god planlegging av handel ved E6.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags