Julehandel i lokale butikker

DEL

MeningerGod konkurranse skjerper handelen både i kvalitet og pris. Slik sett er konkurransen butikker i Ringsaker opplever fra nabobyer og netthandel viktig. Samtidig er det grunn til å slå et slag for lokal handel i disse juletider. Vi er nemlig svært glade i våre sentrum. Moelv og Brumunddal har helt klart flotte kvaliteter som tilfredsstiller våre behov. Ikke på alt nødvendigvis, men på svært mye av det som kan handles i ukene fram mot julefeiringen. Det er god grunn til å velge det lokale da.

Akkurat nå framstår sentrum i de to byene flottere enn noensinne. Både Moelv og Brumunddal har lagt bak seg svært omfattende opprusting de siste årene. I tillegg kommer innsatsen for flotte julegater. Helhetsinntrykket blir stadig bedre. Trivselen for både dem som jobber og dem som handler øker i takt med det. For å opprettholde dette er handelen helt avhengig av inntjening. Den er avhengig av at lokale forbrukere ser at kvalitetene som finnes er god nok. Graset er ikke grønnere på andre siden av gjerdet, eller grensa, og kunnskapen og kjennskapen butikkene har om sine kunder, bidrar til det lille ekstra. Det å møte kjentfolk på handleturen er også hyggelig nå i førjulsstria.

Kontinuiteten i mange butikker i Brumunddal og Moelv er god. I flere ti år har de samme forretningene drevet i samme lokaler. Det betyr ikke at det er enkelt å drive butikk. Det er nemlig krevende og krever en god porsjon. Det er hardt arbeid og det krever stadig nye grep for å henge med i kappløpet om kundene. Det er grunn til å huske på at butikkene bidrar til å skape liv og aktivitet i de fremste møteplassene vi har, nemlig sentrum. Samtidig er våre butikker også en svært viktig del av det å få hjulene til å gå rundt lokalt med sin støtte også til lag og foreninger. I år slår vi et slag for handelen i Ringsaker. Såpass patriotiske tillater vi oss å være, og heie på den gjengen som år etter år står på for å gi oss en strålende julehandel. Det er enkelt å sette pris på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags