For mye #metoo?

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerRingsaker Blad har som en av 63 aviser i konsernet Amedia opprettet en spørreundersøkelse på nettsiden knyttet til #metoo. Vi ønsker at lesere skal dele sine metoo-historier. Med Metoo mener vi at en person har blitt utsatt for uønsket seksuell oppmerksomhet i en eller annen sammenheng. Undersøkelsen er selvfølgelig helt anonym, og RB vil naturligvis ikke bruke svarene ukritisk.

«Er det ikke for mye #metoo nå? Det holder nå. Dette er trukket for langt», har vi hørt de siste ukene. Vi tror ikke det, og det er det flere årsaker til.

Primært har historiene som er blitt presentert vært hentet fra enkelte miljøer som politikk, næringsliv, teater og media. Situasjoner hvor det er ubalanse mellom to personers maktforhold, og den ene misbruker det i seksuell sammenheng. Historier fra disse miljøene har fått mye av oppmerksomheten.

Det finnes historier som ennå ikke er fortalt. Fordi de kanskje ikke passer inn i det bildet som har dominert til nå. Vi har åpnet for at flere kan fortelle sin historie. Ikke nødvendigvis fordi de skal publiseres over mange spalter under krigstyper i Ringsaker Blad, men fordi noen kanskje føler et behov for å fortelle dem. Det kan hjelpe noen videre med sine problemer. 35 personer har svart på undersøkelsen så langt denne uka.

Det er også grunn til å opprettholde oppmerksomheten om problemet. #metoo har skapt samfunnsendringer. Terskelen for å misbruke situasjoner i disse sammenhengene er hevet. Det er en god effekt av dette fenomenet. Det er et budskap som ikke kan nevnes for ofte. Om RB og andre aviser kan fortsette å bidra til det, er det bra for alle.

Økte avgifter

Et hytte på Sjusjøen ble i vinterferien solgt for 5.400.000 kroner. Det var 800.000 kroner over takst. Visste ikke de nye eierne at eiendomsskatten skrus opp i Ringsaker nå?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags