Gode Nes- nyheter

Grande på Nes

Grande på Nes Foto:

DEL

MeningerI flere år har usikkerheten rundt Grande på Nes vært stor. Grande var en hjørnesteinsbedrift og en solid institusjon i mange tiår i bygda. Grande var i mange år et veldrevet rehabiliteringssenter med god helseavtale med Helse Sør-Øst. Da avtalen overraskende ble vraket av Helse Sør-Øst var det ikke liv laga for drift i det store bygget lenger. Grande forsøkte å berge seg gjennom ny drift, men mislyktes og stedet ble etter hvert lagt ned.

Kirkens Bymisjon kjøpte Grande for 9,7 millioner kroner i 2016. Kirkens Bymisjon er en organisasjon som driver sosialt arbeid i Norge innenfor rusomsorg, eldreomsorg, barnevern, psykisk helsevern og prostitusjonsfeltet, og kirkelige aktiviteter. I Ringsaker drives allerede Veslelien av Kirkens Bymisjon. En solid aktør og forventningene til ny aktivitet i byggene på Tingnes var derfor store. Men fra oppkjøpet i 2016 fram til nå har det vært svært stille fra de nye eierne. Nå lanseres planene om å gjøre Grande til et nasjonalt kompetansesenter for demens. Det er fortsatt mye som må på plass for at det skjer, men signalene og planene som så langt er utarbeidet, gir grunn til optimisme. Dette er det mange som tror på. Dette er en løsning mange slutter opp om.

Wolfgang Müller, som RB i dag skriver om, har solgt inn det hele til Kirkens Bymisjon. Han er ingen hvem som helst. I sin tid lanserte han OL på Lillehammer, og han har fortsatt gode kontakter. At Kirkens Bymisjon også har vært så positive, gir gode håp for fortsettelsen. Søknader for støtte til realisering viser også at kursen er staket ut. Ringsaker kommunen er naturligvis også positive og har signalisert at de bidrar med det de kan.

De siste årene har Nes og Helgøya utviklet seg svært positivt på flere måter. Å få i gang ny drift på Grande vil være et solid bidrag til det. Det vil naturligvis også kunne gi nye arbeidsplasser lokalt. Dermed er det god grunn til å glede seg over siste dagers nyheter og vente spent på fortsettelsen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags