Arbeiderpartiet gir gass mot valget

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerRingsaker Arbeiderparti viser muskler når nominasjonskomiteen legger fram sitt forslag til valgliste foran kommunevalget neste år. Mange, blant andre varaordføreren, har gitt beskjed om at de gir seg i den aktive politikken etter inneværende kommunestyreperiode. Partiet drar fram 42 kandidater og viser hvor sterkt partiet står i Ringsaker. Det at diskusjonen om nominasjonen også er i gang, viser at det er kamp om plassene i partiet.

Opp som ny varaordførerkandidat drar partiet Atle Strand fra Brøttum. Vokst opp i Moelv og i dag ansatt i Moelven Industrier. Har vært aktiv og politisk engasjert i arbeiderlag i flere år, og engasjert i frivillig arbeid, blant annet i Lions. Dermed har partiet funnet en kandidat med solid forankring, kunnskap og oversikt over Ringsaker, og aktuelle politiske saker. Også på de videre plassene viser Arbeiderpartiet at de har mange spennende kandidater, synlige i sitt nærmiljø som nå er beredt til å kjempe for partiet.

Samtidig er det duket for diskusjoner rundt nominasjonskomiteens forslag. Allerede har Arne Skarseth på sosiale medier uttrykt skuffelse over å bli plassert nede på 24. plass. Det er lett å forstå. Skarseth har vært av de klart mest synlige politikerne i partiets gruppe i kommunestyret. Han har meningers mot, også på tvers av hva andre i Ap mener i enkeltsaker. I tillegg la han ned solid politisk arbeid i problemstillinger rundt ny E6. Så vil de endelige nominasjonsmøtene i partiet, og velgerne som til slutt bestemmer, avgjøre hvem som havner i kommunestyret.

Uansett viser lista en stor bredde i alder, geografisk spredning, yrkesbakgrunn og av begge kjønn. Det er en styrke i seg sjøl og viser at Ap har et svært godt grunnlag i sitt arbeid med å bevare sin suverene posisjon i Ringsaker. De har som kjent rent flertall i kommunestyret. Samtidig er det, uavhengig av hvilket parti en heier på, bra å se at det jobbes godt med politiske lister. Om andre politiske partier også gir gass her, blir det spennende mot kommunevalget neste år.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags