Frykter Rudshøgda

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerStore bedrifter i vekst og utvikling orienterer seg etter nye arealer å vokse på. I den sammenhengen er næringsområdene i Ringsaker svært gode alternativ. Det er dårlig nytt for nabokommuner.

Denne gangen er det Øveraasen AS på Gjøvik som er på leting etter en ny tomt. Det er en tungvekter i næringslivet på Vest-Oppland. Bedriften på Gjøvik gir arbeid til minst 100 personer, selger snøryddeutstyr til flyplasser og andre kunder globalt for en halv milliard kroner i året, og har god lønnsomhet.

Dagens lokaler og tomt tilfredsstiller ikke de kravene de har for framtiden. Gjøvik har gode alternativer for nye tomter, men mangler et viktig element: Beliggenheten. Det vil si infrastrukturen knyttet til en ny plassering av bedriften. Det er behov for en tomt med god kommunikasjon for transport. Det er ikke langt til Gjøvik, men avstanden til E6 er likevel stor når slike spørsmål blir aktuelle. Gjøvik kommune jobber nå hardt for å kunne tilby Øveraasen så god tomt som mulig for å beholde bedriften.

Nabokommuner opplever stadig at aktuelle bedrifter velger Ringsaker. På Rudshøgda er det plass til mer. Det er det også langs E6 forbi Nydal/Furnes. Kommunen har ikke noe stor behov for å lokke bedrifter fra nabokommuner hit, men valget tvinger seg fram naturlig for et næringsliv med stadig større behov for god plassering.

Dette viser uansett at veksten på Rudshøgda vil fortsette. Om ikke Øveraasen kommer, vil flere store bedrifter vurdere som dem. Da vil de finne lokaler for utvikling her. Denne veksten vil naturligvis skyte fart når firefelts E6 står klar. For dem som allerede er etablert kan de bare glede seg over at den tomten de har på Rudshøgda både øker i verdi og gir dem full uttelling.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags