Slipp russen løs... det er vår

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerDet er vår, og russetida er i gang. Russetida er i lengste laget, men det er ikke tema her. Lokalavisa har tradisjonen tro omtalt flere saker med russen engasjert og involvert i løpet av vinteren. Også om årets russeknuter. Det skapte langt mer oppmerksomhet enn tidligere. Russeknute for sex i rundkjøringer skapte nemlig stor oppstandelse. Når det skrives om ringsakerrussen i verden over og blant annet i New York Times så er ikke det vanlig. Den lokale russen er lei seg for å ha fått et negativt fortegn foran sin russetid. Ikke vær det. Dere er russ, dere skal ha det gøy og ikke ta denne saken alvorlig. En skal være forsiktig med å bagatellisere hvor «øvrigheta» advarer mot uønsket aktivitet, men sett dette på kontoen for kreativitet og ungdommelig freidighet. Det er egenskaper 19-åringer skal ha. RB har tidligere på lederplass skrevet om alt det positive russen på Ringsaker videregående skole bidrar med.

Av 100 russeknuter så er det naturligvis noen drøye. Noen som utfordrer grenser og som ungdommen sjøl antakelig har med for moro skyld. Det er ikke noe nytt. Det hører med. Det er en del av greia. Så lenge russen oppfører seg skikkelig og ikke plager sin omgivelser for mye så er det innafor. Litt forventer en av russen. Litt støy blir det. Det har omverden aksept for. Vi voksne har vært ungdom sjøl. Vi hadde det moro vi også. Det pågår naturligvis mye under russetiden som ikke blir omtalt offentlig. Det hører med, men er ikke en del av de «offentlige» russeknutene. Det kommer ikke som noen overraskelse på noen at det skjer mye de ukene.

Russen valgte å trekke den aktuelle russeknuta. Det er kurant. Det er en erfaring dette også. Så lenge russetiden fortsatt avvikles som den gjør, før eksamen, er det ikke noe annet å gjøre enn å ønske ungdommene lykke til de neste ukene. De vet også sjøl hvor grensene går og at det er forventet at de oppfører seg sjøl om de har russedress på. De vet også at det kommer eksamen. Naturligvis kommer russen i år til å bli husket for omtale verden over. Se på det som en artig historie. Lokalt vet vi at årets russekull er langt mer enn det, og at dere er – russ.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags