Moelv – et klart valg for nytt Mjøssykehus

Av
DEL

LederVi rykker stadig nærmere Mjøssykehuset. Innstillingen til styret i Helse Sør-Øst anbefaler å si ja til nytt hovedsykehus ved Mjøsbrua. Det er ventet at styret sier ja til dette i sitt møtet torsdag. Dragkampene i Innlandet om modellen for framtidig sykehusstruktur kan dermed legges til side.

Når den beslutningen er tatt så skal det følges opp med nødvendige bevilgninger. Det er skissert 8,65 milliarder i rammer for byggingen av sykehuset. De pengene vil nødvendigvis Sykehuset Innlandet måtte jobbe hardt for å få endelig på plass.

Samtidig er det naturligvis all grunn til å være mer optimister. For all logisk tenkning forteller nå at Mjøssykehuset kommer. Dermed er det også riktig for Ringsaker kommune å fortsette arbeidet med å tilrettelegge for at sykehuset kommer til Moelv. Det har på en måte vært uaktuelt å snakke om annet enn plassering ved Mjøsbrua, men nå vil naturligvis den diskusjonen bli svært aktuell. Moelv eller Biri? Det er ikke til å stikke under en stol at den diskusjonen har enorm betydning for mange. Om Moelv får et storsykehus så er det bare å snakke om tiden før og etter det skjer. Allerede har mange posisjonert seg i Moelv. Det er naturligvis en positiv spiral. Med endelig vedtak om plassering vil det eksplodere.

Selg ikke skinnet før bjørnen er skutt heter det. Samtidig er det vanskelig å se argumentene for å plassere et nytt mjøssykehus på Biri-sida. Sjøl etter mange års leting der finnes det strengt talt ikke et reelt alternativ der. I mellomtiden har Gjøvik kommune blant annet kastet bort både tid og penger på en tomt som viste seg å være total skivebom. Det viser egentlig at det ikke er noen løsning i sikte der. Ringsaker har stor nok tomt som ligger bare et steinkast fra en godt moderne jernbanestasjon. Det er jobbet såpass godt og funnet så god løsning på østsiden av Mjøsa at andre valg strengt talt ikke er mulig å se i denne sammenhengen. Dermed er utsiktene for svært spennende tider lagt for Moelv med tanke på det som nå nærmer seg med stormskritt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags