Sykehuset Innlandet i en ond sirkel

DEL

MeningerSist uke vedtok styret i Sykehuset Innlandet å kutte kraftig i budsjettet. Totalt skal de redusere 57 sengeposter på de ulike sykehusene. De har et underskudd på nærmere 50 millioner kroner og sykehusene må belage seg på store endringer.

Det er krevende. Styreleder Anne Enger uttalte at de som ikke er forberedt på endringer og ikke tilpasser seg det nye, kan finne seg noe annet å gjøre. Hun går i en klassisk feil. Hun kan gjerne tenke det, men det er dumt å si noe slik for åpen mikrofon i et styremøte som har interesse for svært mange. Hun gikk tilbake på uttalelsen dagen etter. Skaden er dessverre allerede skjedd. For slik skaper kløft mellom ledelse og ansatte. Det er det minste Sykehuset Innlandet trenger når det må løftes i flokk.

Den svake økonomien er på mange måter svært dårlig nytt. For avklaringen om nytt sykehus er ennå i det blå. Den dårlige økonomien på de ulike sykehusene viser ganske klart hvilket behov det er for virkelig å gjøre de store endringene som et mjøssykehus er en viktig del av løsningen på. Dagens modell er ikke bærekraftig og den er negativ for ansatte, pasienter og Innlandet i sin helhet. Det skulle være nok for at alle politikerne rundt Mjøsa helhjertet gikk inn for skissert løsning. I stedet for fortsetter motstanden flere steder og ørkenvandringen fortsetter. Samtidig med at dårlig økonomi skaper dårligere tilbud på de sykehusene vi har i dag. Det er virkelig en ond sirkel.

Hvem setter pengene sine på at vi i løpet av høsten får en endelig avklaring fra Helse Sør-Øst om Sykehuset Innlandets forslag med hovedsykehus? Forslaget inneholder dessverre mangler med tanke på hva som skal skje videre med nåværende sykehusbygg. Når vi skriver november – hvor mye nærmere er vi svaret på det da? Det har vært noen svært dårlige uker for Sykehuset Innlandet. Da er det lurt å holde seg unna uttalelser som kan virke som kritikk mot ansatte, sjøl om det ikke var tenkt slik.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags