For der Lehne Olsen måtte tusle målløs og slukøret av banen, lekte Osame Sahraoui seg til tider med Lillestrøm da Vålerenga vant Norges største rivaloppgjør. Dermed fortsatte Oslo-laget sin ubeseirede rekke i ligaen.

Sahraoui snurret til tider rundt med LSK-forsvaret og scoret to ganger. Han sto også bak Torgeir Børvens nettkjenning. Det var sistnevntes første VIF-scoring siden comebacket i hovedstadsklubben. Espen Garnås reduserte for LSK, men det ville seg ikke verken for bortelaget eller Thomas Lehne Olsen. Modølen hadde noen gode forsøk foran mål, men uttelling ble det ikke.

Dermed tok VIF sin tredje strake seier foran fullsatt hjemmearena. Det var 16.555 til stede for å overvære storkampen. De kongeblå har ikke tapt siden 26. juni og har opparbeidet seg en rekke på ni kamper uten tap. Hele åtte av kampene har endt med tre poeng, og laget har bykset oppover på tabellen.

Det var også Vålerengas første derbyseier siden 2. september 2018. Da slo de erkerivalen 1-0 på bortebane. Siden den gang har LSK vunnet to ganger, mens det har endt uavgjort tre ganger.

VIF har fem poeng opp til Lillestrøm på tredjeplass. LSK, som lenge har vært i gullkampen denne sesongen, har bare vunnet én av sine fem siste kamper.

Nå skiller det ti poeng opp til serieleder Molde med ni kamper igjen. Søndagens tap kan ha vært avgjørende i kampen om ligagullet.