Etter 28 minutter ble Lehne Olsen nydelig frispilt av Ylldren Ibrahimaj. Han var plutselig alene med keeper, og den rutinerte spissen vippet ballen over Egil Selvik og i mål.

Med tre serierunder igjen har gultrøyene fire poeng opp til Bodø/Glimt på sølvplass. Rosenborg ligger mellom der igjen, på samme poengsum som LSK, men med bedre målforskjell.

Møter blant annet HamKam

Lillestrøms skal ikke avskrives foran de tre neste kampene der de møter overkommelig motstand i Odd, Aalesund og HamKam. Odd og HamKam er hjemmekamper.

– Jeg rakk den før Selvik, og det er alltid deilig å få noen slike scoringer. Vi hang litt lett etter i begynnelsen, men tok tak i kampen midtveis i 1. omgang. Vi hadde god kontroll fram til slutten av 2. omgang, sa matchvinner Thomas Lehne Olsen til Viaplay.

Hard start

Mot Haugesund kunne Lillestrøm havnet under omtrent med en eneste gang. Haugesund fikk straffe før det var spilt ett minutt, men Mads Hedenstad sto fram med en enkel redning av det svake straffesparket til Christos Zafeiris. Det skal også sies at det var Hedenstad selv som sørget for at det ble straffe med sin felling av Peter Therkildsen.

Selv om Haugesund kom best i gang, er det nok fair å si at Lillestrøm ledet fortjent til pause. Etter hvert sto Lillestrøm fram som det klart beste laget av de to.

– Det ble litt kaotisk mot slutten, men vi gjorde en bra 2. omgang og styrte mesteparten av den. Jeg synes det var en god eliteseriekamp, og vi trenger nok tre poeng i alle de tre siste kampene for å ta medalje, sa LSK-trener Geir Bakke til Viaplay.

Svakt

Haugesund hadde kun ett tap på de seks siste kampene før dette oppgjøret, men Lillestrøm ble for sterke.

– Det er litt lite sprut i oss, men vi må bare stå på videre, sa innbytter Alexander Søderlund til Viaplay.

Etter hvilen skjedde det lite foran begge lags mål, og da ebbet det ut med tre poeng til eliteseriens overraskelseslag i toppen av norsk fotball.

De gule har også et bra tak på vestlendingene. De vant 1-0 i hjemmekampen på Åråsen tidligere i år, og de vant 3-0 borte i Haugesund sist sesong.

Fem poeng ned til kvalik

Aleksander Melgalvis og HamKam spilte på sin side 1-1 hjemme mot Strømsgodset lørdag.

Ettersom Aalesund slo Sandefjord 1-0 søndag, har grønnbuksene nå fem poeng ned til sistnevnte lag, som innehar kvalikplassen.