VM-debut: - For en opplevelse

- Jeg skulle gjerne hoppet høyere, men for en opplevelse.

DEL

Rett etter VM-debuten fredag kveld meldte en svært fornøyd Lene Retzius om sin opplevelse fra stavsprangkonkurransen i Doha.

Lene Retzius fra Moelv kom seg fint over 4.35 meter og hoppet optimistisk videre på 4.50 under stavhoppkvalifiseringen på åpningsdagen i VM i friidrett. VM-debutanten hadde håp om å hoppe opp mot sitt beste, og kanskje litt høyere under VM i Doha.

Fikk en fin start

Hun startet med riv på 4.20. Den høyden tok hun i andre forsøk. 4.35 gikk på første forsøk, men jenta fra Moelv tok seg ikke overbevisende over lista. Likevel var hun med i konkurransen og hadde fått en fin start for høyere hopp.

Likevel ble 4.50 for vanskelig. Hun hadde to mislykkede og et ok forsøk på høyden. Retzius har som kjent 4.51 som sin personlige rekord fra tidligere i år. Med 4.35 som tellende resultat røk hun ut av kvalifiseringen.

- Jeg sitter igjen med litt blandede følelser. På den ene siden skulle jeg gjerne hoppet høyere, og er sånn sett ikke fornøyd med resultatet. Tekniske detaljer vi har jobbet med satt ikke like bra i dag- og da blir det slik. På en annen side: for en opplevelse!! Jeg tar med meg masse motivasjon og læring videre. Dette var gøy, forteller hun.

- Proppa av motivasjon

Retzius var utøveren med lavest personlig rekord av dem som var kvalifisert til VM. Uansett fikk 23-åringen teste seg på den aller største arenaen og føle på trykket det er å delta i VM. I fjor deltok i EM. Neste år er det som kjent OL.

- VM var litt som en bonus denne sesongen- så jeg henger ikke for mye med hodet over resultatet. Jeg gleder meg over at jeg er en opplevelse rikere som vil komme godt med for videre satsing. Jeg er proppa av motivasjon til å legge ned den treningen som skal til for at 2020 skal bli enda bedre, melder hun.

Anzhelica Sidorova fra Russland vant årets VM på 4.95. Foran Sandi Morris fra USA på 4.90 og Katerina Stefanidi på 4.85. Hele 11 utøvere hoppet over 4.70. Så Retzius står foran hard konkurranse i sin videre satsing.Stort: Retzius har gledet seg stort til å få hoppe i VM. Her etter andre rivet på 4.50.

Stort: Retzius har gledet seg stort til å få hoppe i VM. Her etter andre rivet på 4.50. Foto:


Artikkeltags