«NAV gjør mye bra også»

Meninger: Arne Skarseth fra Åshøgda.

Meninger: Arne Skarseth fra Åshøgda. Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det får jeg da inderlig håpe. Dette fikk jeg slengt i meg en dag. Det skulle da bare mangle. Det er da jobben deres. Dersom alt hadde gått så galt som hos meg, så hadde i alle fall opprøret vært fullstendig.

Den kommentaren sier like mye til meg, som når jeg fronter lys på E6, og folk sier: Jeg har da lys på bilen. Da har de virkelig forstått saken.

Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv! Skrev Arnulf Øverland. Først må en evne og sette seg inni, eller ha oppleve hvor galt ting kan gå eller har gått.

Når den største prøvelsen etter ei ulykke er å vinne over hjelpeapparatet/forsikringsselskapene, har NAV og samfunnet gått fallitt.

Makt og kapital er det som styrer samfunnet. «Her er det jeg som rår, sa mannen og kastet ut katta». NAV og forsikringsselskap bruker makta si gjennom godt betalte rådgivende leger. De vanskeliggjør den skadelidte sin mulighet for et rettferdig oppgjør ved å hale ut og komme med mistenkeliggjørende uttalelser. Godt betalte spesialister prøver å vri sannheter til usannheter, så selskapene skal slippe å utbetale den erstatningen folk har krav på.

NAV bruker å skifte kontaktpersoner til stadighet. Denne form for pulverisering av ansvar er godt kjent. I tillegg skjer det ofte de somler bort søknader. Dette var godt kjent helt på Stortinget, men hva blir gjort?

Vi tegner forsikringer for at mange skal kunne dele på utgiftene når ting skjer. Da regner vi også med at, når innbetaling til rett tid også skal gjelder utbetaling til rett tid. Både NAV og forsikringsselskap straffer oss om de finner ut at ikke alt stemmer, men slik er det ikke andre veien. De vet så godt at det er bare noen få rikinger som har kapital til å føre rettssak mot de. Derfor burde det være fri rettshjelp når slike saker ikke avgjøres på grunnlinjen. De burde da vite at noen så de i kortene.

Når folk oppsøker ovennevnte etater er det når de er lengst nede i sine liv. Enten etter ei ulykke eller arbeidsledighet for å nevne noe. De vet at folk ikke orker å kjempe. De har heller Ikke kapital til å bruke advokathjelp. Mange liv har gått tapt i disse kampene. Når hjelpeapparatet fullstendig uteblir, så hender det at folk velger en annen utvei.

Jeg vurderte det samme, men jeg har fått styrke til å kjempe mot et råttent system, der penger og makt er de som vinner. Jeg vet jeg er brysom. Det skal jeg fortsette med. Min egen sak gir meg innsyn i hvor råttent system egentlig er. Jeg går mot systemet. Jeg skal vinne uten kapital. Jeg har så mange skrevne papirer der jeg kan bevise min påstand.

Dette må være noe å gå i tog for 1. mai 2020. Rettferdighet, likhet (for loven) og brorskap (mot tyranniet). Nesten som i den franske revolusjonen i 1789.

Rett informasjon til rett tid, skal gi rett utbetaling til rett tid. Dette burde gjelde begge veier.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags