«I Brumunddal sentrum tillates rått og røti av både nybygg, tilbygg, ombygg og signalbygg i uendelig mange etasjer»

LENGRE PROSESS: Kommunen avslår dispensasjonssøknad om å bygge to tretopphytter i tilknytning til en gård i Brumund. Tegning: Boligportalen

LENGRE PROSESS: Kommunen avslår dispensasjonssøknad om å bygge to tretopphytter i tilknytning til en gård i Brumund. Tegning: Boligportalen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJeg leste i RB 27. nov.  om begrunnelsen fra kommunens saksbehandler for å avslå søknaden fra gardbrukeren i Brumund som ønsket å bygge et par tretopphytter på sin egen gard.

Skal man le eller gråte over sånt?  Jeg ble mektig provosert!

Her ser vi at i Brumunddal sentrum tillates «rått og røti» av både nybygg, tilbygg, ombygg og signalbygg i uendelig mange etasjer.

Når en gardbruker vil prøve å tilpasse seg dagens trange betingelser i jordbruket ved å finne en «nisje», da møtes han med at bygget ikke skulle ha verken visuelle kvaliteter, utforming eller totalhøyde som er tilpasset landskapet. Tenk å få seg til å si noe sånt - etter all den byggeaktivitet som vi har sett i sentrum i mange år og mot mjøskanten!

Her trekker man fram et moment om både presedens og reguleringsplaner, det gjør man jo når Jørgen Hattemaker prøver å få til noe.

Men når de store kjendisutbyggerne  setter opp sine, mildt sagt lite pene, klosser, da er ordet «presedens» fraværende og reguleringsplanene går glatt igjennom kommunens formelle saksbehandling. 

Nei, Ringsaker kommune!  Dere får finne bedre argumenter for å forskjellsbehandle folk!  

Artikkeltags