Stasjonsbyen i fint driv framover. På tide å få ei gate, eller en plass som bærer Alf Prøysens navn

Bra: Moelv har mye å glede seg over og står foran stor utvikling. Samtidig er det også på tide å få ei gate eller en plass oppkalt etter Alf Prøysen, Johs Mageli og Rolf Bergsodden, skriver innsenderne blant annet.

Bra: Moelv har mye å glede seg over og står foran stor utvikling. Samtidig er det også på tide å få ei gate eller en plass oppkalt etter Alf Prøysen, Johs Mageli og Rolf Bergsodden, skriver innsenderne blant annet. Foto:

Av
DEL

MeningerMoelv har nettopp feiret bursdag og samtidig markert at det er 125 år siden Hamar-Trettenbanen ble åpnet. «Hele» stasjonsbyen støttet opp under markeringen og svært mange møtte fram for å høre gode hilsningstaler i tillegg til en ungdommelig og flott konsert. Det skal nevnes at tilnærmet alle medvirkende er fullblods ringsaksokninger. Vi behøver ikke krysse kommunegrensa for å finne folk som kan bidra i en slik feiring; de finnes i vår nærhet og akkurat det kan vi være svært stolte av.

I sin hilsningstale under jubileet minnet ordfører Anita Ihle Steen oss om Modalens stolte og rike historie. Hun snakket også om den lyse framtida som stasjonsbyen går i møte. Kommunen skal satse her! Tidligere er det gitt klar og entydig melding om at det nå skal utarbeides en helhetlig plan for stedet. Private har tidligere meddelt oss sine planer. Jo, med stasjonsbyens flotte ungdom i ryggen og med store private og offentlige planer for stedet, kan vi se framtida lyst i møte.

Men midt oppe i alle positive profetier skal vi være oppmerksomme på en ting: Vi er vår egen lykkes smed. Vi må alle fortsatt ha sterkt engasjement og virketrang for stedet vårt og ha større tro og fokus på våre egne realistiske muligheter enn skråblikk på andre som har lykkes. Vi må sjøl gjøre en innsats; ikke bare lene oss tilbake og vente på at offentlige etater og private investorer skal gjøre alt. Ikke minst kan vi alle gjøre vårt gjennom saklig og god argumentasjon og på den måten påvirke våre politikere til å vedta og sørge for iverksettelse av nødvendige tiltak til beste for stasjonsbyen.

Moelv skylder mange en stor takk for samfunnsinnsatsen de har gjort. Folk som har gått foran og gjennom sitt virke har gjort sitt til at stasjonsbyen er blitt kjent og til at den fremstår slik den gjør i dag. Det er mange som bør hylles – folk som på den sosiale rangstige spenner fra «… Verten i huset til trellende svenn…». Vi foreslår at vi så raskt som mulig må få ei gate eller en plass som bærer Alf Prøysens navn. Prøysens nære tilknytning til Moelv er uomtvistelig og viden kjent. Videre er karer som Johs Mageli og Rolf Bergsodden blant dem som har satt dype spor etter seg. De bør hedres ved å få ei gate oppkalt etter seg. Forslaget er hermed oversendt til våre kommunale myndigheter.

Moelv stasjon burde for lengst ha hett Moelv skysstasjon. De større jernbane- og rutebilstasjonene i Oppland fylkeskommune har slike navn. Fra nyttår er vi i samme fylkeskommune som Oppland og da er det er naturlig at vår stasjon for alle reisende kalles en skysstasjon, fin og effektiv som den er. Moelv stasjon er ikke bare en jernbanestasjon; rutebilstasjon og drosjesentral er også lokalisert på samme sted. La oss starte navneprosessen med å endre navn på stasjonen! Hva mener det ommunale utvalget som bestemmer i slike saker? Vi bør vise at vi er stolte over fortida og hedre dem som gjorde sitt til at stasjonsbyen er tuftet på verdier og virksomhet som utgjør et solid fundament for ei lysende framtid som vi sammen skal bygge.
Artikkeltags