Sjusjøenutvikling på ville veier

Utvikles: Mange liker dårlig den byggingen som foregår på Sjusjøen.

Utvikles: Mange liker dårlig den byggingen som foregår på Sjusjøen. Foto:

Av
DEL

Meninger10.000 hytteturister har igjen inntatt Sjusjøen for det som kan bli en ny eventyrpåske rent værmessig.
 

Men allerede i Palmehelgen har disse forventingsfulle fjellturistene blitt møtt med nye skjemmende  og tilfeldig plasserte høyhus i Sjusjøen sentrum. Her har det i løpet av noen uker dukket opp ruvende, fremmede bygningskonstruksjoner  som endrer hele miljøet på Sjusjøen. Vi har hørt om oppgradering av de sentrale områdene på Sjusjøen, men dette er skjemmende bygg som ikke hører hjemme i den norske fjellheimen. Og bak dette skremmer Burchards ville planer om et kråkeslott på 10-12 etasjer på en gammel setervoll  for å stappe flest mulig penger inn i lomma til bygdas eiendomsspekulant.

Det virker som om Ringsaker nå vil konkurrere med Beitostølen om den styggeste utbyggingen i det norske høyfjellet.

I lang tid har vi opplevd en resignasjon og sinne blant brukerne av Sjusjøen fjellet over den negative utviklingen i dette tidligere så populære hytte område. Det er frustrasjon og sinne over hvordan Pihl opptrer som egenrådig utbygger av natur og miljøperlen Lunkelia. Mange tusen har gitt uttrykk for frustrasjon og sinne over overkjøringen av miljø og naturperlene på Sjusjøen og spør hvordan såkalte grønne partier som AP og Senterpartiet kan trumfe gjennom et slikt skjendig vedtak i kommunestyret. Og det med Pihl aksjonærer som stemmer for utbygging som gir disse kommunestyrerepresentantane betydelige økonomiske fordeler. De var inhabile og burde ha meldt fra om dette. Noe de faktisk innrømmet i fortettingssaken i Kroksjølia. Vedtaket ble fattet uten at kommunen hadde sikret  en forsvarlig veiløsning til dette isolerte området. Nå sitter kommunen i saksa med håpløse veiløsningsforslag. Det er jo utrolig at kommunen ikke har bedt om konsekvensutredning av Lunkeveien. Sannheten er at Pihl ikke har foreslått dette alternativet som synes å være det som har færrest negative konsekvenser. Og det skyldes at langs Lunkeveien bor det mange Pihl aksjonærer som vil ha seg frabedt økt trafikk utenfor sin hytte. Dette er hva vi på godt norsk kaller kokkelimonke. Her må kommunen nå rydde opp og kreve at også dette alternativet blir konsekvensutredet.

Brukerne av Sjusjøen opplever nå  at utviklingen  i fjellet går i feil retning og det er tema  når fjellfolk møtes i terrenget og på Kiwi.

Det er på høy tid  at kommunen tar rev i seilene og sikrer en bærekraftig utvikling  på Sjusjøen.
 

Artikkeltags