Han endte til slutt som nummer fem sammenlagt. En kokvarm brumunddøl hadde ikke mye å skylde på etter å ha tapt spurten.

- Jeg er nok ikke kjent for å ha de raskeste muskelfibrene, men hadde jo håp om å komme tidlig inn på oppløpet. Dessverre klarte jeg ikke det, slo han fast.

Martin Thon fra Skiptvedt vant rittet på ny løyperekord 1.38.41.

Fornøyd likevel

Lierhagen og Eirik Bakke fra Næroset er de beste lokale syklistene i terrenget. De satt begge i tetgruppa i Sjusjørtittet store deler av løypa. Bakke måtte slippe på Elgåsen bare noen får kilometer før mål på Sjusjøen. Rittet er 56 kilometer langt og går på grusveier og i terreng i Ringsaker og Lillehammerfjellet.

Lierhagen var med da 7-8 syklister skulle gjør opp om seieren, men kom seg ikke først inn i kulverten som går under vegen før stadion. Da ble det vanskelig.

Selv om han tapte spurten var han ikke altfor skuffet.

- Nei, det var en fin gjennomkjøring før NC i Stjørdal neste helg, melder Lierhagen som sykler for Lillehammer Cykleklubb.

Varmt og tørt....

Det ble en varm dag på sykkelen for de snaut 300 syklistene i rittet.

- Ja, det var varmt, men forholdene var gode. Det er et fint ritt å sykle. Et problem for meg i dag var at jeg gikk tom for drikke. Det merket jeg, sier Lierhagen.

Arrangørene Brøttum IL var også godt fornøyd etterpå:.

- Vi har bare fått gode tilbakemeldinger, og 282 påmeldte syklister er også en liten økning i deltakertallet for oss, sier rittleder Syver Berg-Domås.

Kun 14 deltok i ungdomsrittet og det vil nok bli vurdert til neste år.

På kvinnesiden ble Marianne Byfuglien fra Nes Spkl sykkel nummer to sammenlagt. Hun vant sin klasse i rittet K25-29 på 1.54.47

Eva Vefalt Bergsodden vant kvinner 60-64 på 2.15.45.

Faren til Ola, Kjell Arild Lierhagen, vant M50-54 på 1.43.07.