Gå til sidens hovedinnhold

– En vesentlig inntektskilde

Ny runde med Hockey Classic

Artikkelen er over 2 år gammel

Lørdag er det igjen klart for hockey Classic på Lillehammer. Sportslig leder i LIK, Atle Svensrud fra Lismarka, legger ikke skjul på at kampen er gullgruve for klubben.

I fjor var det stappa sjappe, altså nærmere 10 000 tilskuere da Lillehammer inviterte Storhamar til det som har fått navnet Hockey Classic i Håkons Hall. Arrangementet ble ren propaganda for idretten og Lillehammer satt igjen med et pent beløp.

– Akkurat hvor mye vi tjente vet jeg ikke eksakt, men det var sikkert mindre enn mange tror. Vi snakker nok om noen hundre tusen og vi hadde ikke gått på en ny runde med dette hvis vi ikke hadde gått betydelig i pluss, sier Svensrud.

Kun Storhamar

Det var lenge fare for streik blant hockeyspillerne og halve laget til Storhamar ville i så fall blitt tatt ut. Søndag kveld ble det imidlertid klart at partene hadde kommet til enighet og dermed kan Storhamar sende hele artilleriet sitt til OL-byen. Det er Svensrud glad for.

– Selv om Storhamar har mange gode spillere er jeg glad for at alle kan spille på lørdag. Det er morsomst når begge lag stiller med sine beste, sier Svensrud som ikke tror noe annet lag enn Storhamar kan bidra til å fylle hallen.

– Det kunne blitt brukbart mot Vålerenga, men ikke de samme folkemengdene som kommer fra Hamar, sier han.

Vil skape tradisjon

Det er foreløpig litt tidlig å kalle hockey Classic en tradisjon, men Svensrud håper han ser konturene av dette.

– Vi håper å skape en tradisjon og ønsker å videreutvikle konseptet. En slik kamp er veldig god reklame for hockeysporten og vi så i fjor at den også trakk til seg flere nøytrale tilskuere. Det ble jo solgt billetter til folk fra 50 kommuner, også fra deler av landet der ishockey vanligvis ikke står så sterkt. En slik kamp er en bra måte å vise fram hockeysporten på og det er bra at vi klarer å treffe nye folk, sier Svensrud.

Fortsatt igjen billetter

I fjor var det helt utsolgt i Håkons Hall og Lillehammers sportslige leder regner med at det blir det denne gangen også.

– Det er solgt ca. 8000 billetter, men jeg tror nok de siste blir borte. På grunn av faren for streik som var tror jeg en del satt litt på gjerdet, sier Svendsrud som er imponert over oppførselen til supporterne i fjor. Da var det nemlig ølservering slik det også skal være i år. Idrett og alkohol er et betent tema, men Svensrud forteller at erfaringene i fjor var utelukkende positive.

– Det var faktisk ikke en eneste episode å melde om i fjor, forteller Svensrud.

De innbyrdes oppgjørene har bikket Storhamars veg før i år.

– Nå er det på tide med en seier og lørdag er et bra tidspunkt, sier han.