Dermed er Lillestrøm med både Lenhe Olsen og brumunddølen Aleksander Melgalvis oppe på andre plass, og direkte opprykksplass til eliteserien. De er fire poeng bak topplaget Tromsø, men har også en kamp til gode.

Kampen startet som en maktdemonstrasjon fra hjemmelaget. Én sesong på nivå to var visst mer enn nok for Geir Bakkes menn. Med lekre spillvendinger og en ivrig mållyst satte Lillestrøm den ene ballen etter den andre forbi Aslak Falch i Sandnes-buret.

Fredrik Krogstad åpnet scoringsballet etter bare 13 minutter, før Sandnes Ulf utnyttet et ukonsentrert hjemmelag tre minutter senere. Håvard Eriksen rundet Mads Christiansen og satte inn utligningen.

Debutant Tryggvi Hrafn Haraldsson markerte sin første kamp for Lillestrøm med et brak snaue ti minutter senere. Islendingen vartet opp med en kunstscoring fra utenfor 16-meteren opp i det lengste krysset.

Kaan Kairinen hamret inn 3-1 minuttet etter, før Thomas Lehne Olsen satte inn hjemmelagets fjerde tidlig i 2. omgang.

Christian Landu Landu skapte litt spenning igjen med mål i 69. minutt, men Lillestrøm sto løpet ut.

Dermed ligger sistnevnte på en foreløpig trygg opprykksplass i 1. divisjon, fire poeng bak ligaleder Tromsø og to poeng foran Sogndal, med én kamp mindre spilt.

– Jeg er fornøyd. Jeg synes vi gjør en god kamp, sa Lillestrøm-trener Geir bakke til Eurosport.

– Vi kunne avgjort dette enda før, men vi var mye bedre enn Sandnes Ulf i dag.

Aleksander Melgalvis som også var involvert i noen av scoringene fikk fem på børsen i Romerikes Blad. Det samme fikk Thomas Lehne Olsen.

(©NTB)