Gå til sidens hovedinnhold

Lite penger skal ikke hindre gode ferieopplevelser

Artikkelen er over 1 år gammel

Tross Koronavirus som skaper begrensninger på alt, sørger Røde Kors og NAV også i år for å gi kjærkomne ferietilbud for dem som trenger det mest.

De siste årene har «ferie for alle» gjennom Røde Kors gittmuligheter til ferieaktiviteter og ferieopphold for lavinntektsfamilier. Det kunne av åpenbare grunner ikke gjennomføres på samme måte i år på grunn av korona, men sammen med NAV sørger Røde Kors også i sommer til det som kan bli gode ferieminner.

Aktivitetspakker sikrer «ferie for alle» også i sommer

– Vi gir ut aktivitetspakker med utstyr til ulike aktiviteter å drive på med og inngangsbilletter til ulike kjente aktivitetsteder som klatrepark, dyrepark, Prøysenhuset og basseng for å nevne noe, sier Helen Rønningsbakken i Innlandet Røde Kors.

Enestående tilbud

43 slike aktivitetspakker med verdier på flere tusen kroner pr. pakke har Røde Kors delt ut.

– Dessverre er fristen gått ut, og vi kunne nok ha delt ut enda flere, sier Rønningsbakken.

I tillegg har Røde Kors delt ut tradisjonelle ferieopphold for fem familier i Hedmark samt seks dagsturer til for utvalgte familier. I sum rekker de ut til mange familier rundt omkring.

Linda Torsteinsen i NAV Ringsaker som har jobbet med å gi gode aktivitetstilbud for barn og unge i lavinntektsfamilier de siste årene synes det Røde Kors er veldig bra.

– Det er et enestående tilbud. Det er viktig for barn å kunne få opplevelser om sommeren. Både for å gjøre noe med familien sin og for å kunne ha noe å snakke om når de kommer tilbake til skolen. Det er veldig viktig.

Stadig mer kjent

Både Røde Kors og NAV er veldig godt fornøyd med samspillet som sørger for at de kan gi tilbudet i sommer.

– Totalt har vi mer oversikt og kunnskap om hvor behovene finnes, og det er lettere å gjennomføre dette sammen, slår Torstensen.

De merker at «Ferie for alle» er blitt et tilbud som er godt kjent. Det er stadig flere som søker ferieopplevelser i regi av Røde Kors.

Røde Kors har fått totalt 37 millioner kroner til tilbudet i år og organiserer aktivitetspakker, dagsturer og ferieopphold rundt omkring i hele Norge for disse midlene.

Rundt 60–70 familiemedlemmer i Ringsaker forventes å kunne glede seg over tilbudet denne sommeren. Enten gjennom ferieopphold, dagsturer eller nyordningen med aktivitetspakker.

Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) gir støtte til ordningen.